Kaakon Viestintä aloittaa yt:t – Tavoitteena 2 miljoonan euron säästöt vuositasolla

Syynä säästökuuriin on kuluttajien median käytön muuttuminen.

media
Länsi-Savon ja Itä-Savon kannet. Lehtien nimet näkyvät kuvassa.
Timo Ikonen/Yle

Länsi-Savo-konserniin kuuluva Kaakon Viestintä käynnistää yt-neuvottelut. Kaakon Viestintä aloittaa mittavan tehostamisohjelman, jossa tavoitellaan kahden miljoonan euron säästöjä vuositasolla. Se voi tarkoittaa myös henkilövähennyksiä. Neuvottelut alkavat tiistaina 17.10.

– Käymme henkilöstön kanssa varmasti hyvin intensiivisesti läpi toiminnoittain ja paikkakunnittain keinoja, joilla voisimme saada säästöjä kaikesta meidän toiminnasta, toimitusjohtaja Jarmo Koskinen sanoo.

Kaakon Viestinnän suurimmat kuluerät ovat henkilöstökulut ja jakelukulut. Koskinen uskoo, että kahden miljoonan euron säästö on saavutettavissa jopa niin, että toimintaa samalla kehitetään.

– Kaikki kulumme ovat yhteensä kymmeniä miljoonia euroja. On mahdollista, että säästö koostuu myös pienemmistä eristä (kuin henkilöstö- ja jakelukuluista) yhdistelemällä.

Syynä tehostamisohjelmaan on kuluttajakäyttäytymisen muutos. Yhtiön mukaan digitaalisten palvelujen asiakasmäärät kasvavat. Yleisestä talouskasvusta huolimatta yritykset eivät ole panostaneet mainontaan enempää kuin aiemminkaan.

– Meidän pitää pystyä tarjoamaan palveluita niin hyvin, että kuluttajat haluavat myös maksaa niistä. Mainostajille taas on erityisen tärkeää, miten me tavoitamme kuluttajat, Koskinen sanoo.

Länsi-Savo-konserniin kuuluva Kaakon Viestintä Oy julkaisee Mikkelissä ilmestyvää Länsi-Savoa, Savonlinnassa ilmestyvää Itä-Savoa, Lappeenrannassa ilmestyviä Etelä-Saimaata ja Varttia, Kouvolassa ilmestyvää Kouvolan Sanomia, Kotkassa ilmestyvää Kymen Sanomia, Imatralla ilmestyvää Uutisvuoksea, Keskiviikko-lehteä sekä matkailuaiheista Savot-lehteä. Lisäksi yhtiöllä on digitaalista liiketoimintaa.

Yhtiön liikevaihto on noin 51,3 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 350 henkilöä. Yhtiön kotipaikka on Mikkeli.