Sisäilmakeskustelu siivittää Honkarakenteen kehitystä – yhtiö antoi positiivisen tulosvaroituksen

Karstulalainen hirsitalovalmistaja Honkarakenne on antanut positiivisen tulosvaroituksen.

Tulosvaroitus
Hoivarakennusten, koulujen ja päiväkotien rakentaminen nostaa Honkarakenteen tulosta. Kuvassa Ipanalan päiväkoti Lahdessa.
Hoivarakennusten, koulujen ja päiväkotien rakentaminen nostaa Honkarakenteen tulosta. Kuvassa Ipanalan päiväkoti Lahdessa.Honkarakenne

Honkarakenne arvioi tämän vuoden tuloksensa nousevan merkittävästi viime vuotta paremmaksi ja voitolliseksi. Viime vuonna tulos oli tappiollinen.Myös liikevaihdon uskotaan kasvavan. Kasvua tulee etenkin kotimaasta, missä hirren suosiota siivittää muun muassa sisäilmakeskustelu.

– Kyllä sisäilmakeskustelu meitä auttaa. Olemme ensimmäinen talotoimija, jolla on Terve talo –sertifikaatti. Olemme myös ensimmäinen hirsitalovalmistaja, jolla on painumaton hirsi. Se sopii niin omakotitaloihin kuin hoivarakennuksiin, päiväkoteihin ja kouluihin, joissa on varsin kova noste tällä hetkellä, sanoo toimitusjohtaja Marko Saarelainen.

Honkarakenteen tulosta nostavat myös Suomessa yleisesti parantuneet suhdanteet, onnistunut malliston kehitys ja parin vuoden aikana tehdyt kehitysohjelmat.

Myynti Suomessa hyvässä vireessä

Hirsitaloyhtiön markkina-alue kattaa yli 20 maata. Saarelaisen mukaan kauppa käy eri vuosina eri alueilla. Nyt erityisesti Suomi on hyvässä vireessä.

– Hyvä myynti tulee näkymään meidän työllisyydessä ja näkyy jo nytkin. Hyvä näin, onhan takana paljon vuosia, jolloin näin ei ollut. Olemme kaikki iloisia, että töitä riittää.

Honkarakenteen yhtiökokous päätti huhtikuussa 2016 siirtää yhtiön kotipaikan ja pääkonttorin Järvenpäästä Karstulaan, Keski-Suomeen. Jo aiemmin yhtiö oli keskittänyt koko tuotantonsa Karstulaan.

Honkarakenne säilyttää Tuusulassa näyttelyalueen ja myyntikonttorin. 50 vuotta toiminut näyttelyalue on uusittu tämän päivän tuotantoa vastaavaksi. Uusittu näyttely avataan lauantaina.

Yli 60 vuotta toiminut Honkarakenne on pörssiyhtiö, joka on toimittanut 85 000 erityyppistä rakennusta yli 50 maahan. Nykyään Honkarakenteen hirsistä rakennetaan omakotitalojen, huviloiden ja mökkien lisäksi pari- ja rivitaloja, päiväkoteja, hoivakoteja, hotelleja ja jopa sairaaloita.