1. yle.fi
  2. Uutiset

Sijoittajille vesiperä – Muuramen kunta käyttää etuosto-oikeutta Riihivuoren laskettelukeskuksessa

Muuramen kunnanhallitus haluaa säilyttää Riihivuoren laskettelukeskuksen ja päätti ostaa sen etuosto-oikeudella.

Riihivuori, Muurame
Ravintola Riihikelo laskettelukeskus Riihivuoressa.
Muuramen kunta haluaa laskettelun jatkuvan Riihivuoressa.Aki Puustinen

Muurame ostaa laskettelukeskuksen 650 000 eurolla. Kauppahinnalla saa 32 hehtaarin maa-alueen sekä useita rakennuksia: ravintola Riihikelon, Riihivuori-areenan, grillikodan ja kuusi erillistä majoitustilaa.

Kunnanhallitus käsitteli Riihivuori-kauppaa kokouksessaan perjantaina. Etuosto-oikeuden käyttöä perustellaan alueen merkittävällä virkistyskäytöllä, joka tukee kunnan strategian mukaista toimintaa. Kohde on myös maakunnallisesti merkittävä.

Tavoitteena on, että laskettelu saataisiin jatkumaan.

Mika Ilvesmäki

Riihivuori Oy asetettiin konkurssiin viime keväänä. Viime viikolla konkurssipesä myi laskettukeskuksen kiinteistöt ja maa-alueet 650 000 eurolla sijoittajien perustamalle yhtiölle. Riihivuoren ostajia olivat Matti Häll, Antti Kuukkanen ja Lauri Vappula.

Riihivuori Oy:n irtaimisto ja laitteet, muun muassa rinnehissit oli myyty huutokaupalla jo aiemmin.

Laskettelua, kokouksia, teatteria ja konsertteja

– Haluamme varmistaa Riihivuoren säilymisen laskettelukeskuksena sekä kokous-, teatteri- ja konserttipaikkana. Uusien omistajien kanssa käydyissä keskusteluissa ei noussut esiin konkreettisia toimia näiden varmistamiseksi, sanoo kunnanjohtaja Ari Ranta-aho.

Muuramen kunta etsii Riihivuorelle uuden toimijan. Kiinnostuneita yrittäjiä on jo ollut yhteydessä kuntaan.

– Tavoitteena on, että laskettelu saataisiin jatkumaan. Riihivuori-areenan toiminta kesäteatterina ja konserttipaikkana voi kunnan puolesta jatkua entiseen tapaan, komppaa kunnanhallituksen puheenjohtaja Mika Ilvesmäki.

Etuosto-oikeus perustuu etuostolakiin, ja sillä tarkoitetaan kunnan oikeutta lunastaa myyty kiinteistö. Kiinteistö voi sisältää maa-alueen lisäksi rakennuksia. Kunta syrjäyttää ostajan samoilla kauppaehdoilla, millä kiinteistö on myyty ostajalle.

Korjattu 16.10. klo 12:28 kiinteistöt rakennuksiksi.

Lue seuraavaksi