Tampereella tampataan polkuja tiettömille taipaleille – Uutta retkeilyaluetta viimeistellään talkoilla

Luonnossa liikkujat varustautuivat sadeasuin ja saappain, osalla oli mukanaan myös sienikoppa.

retkeily
Ihmisiä kulkee jonossa metsäaukealla. Vapaaehtoiset tallaavat polkuja.
Matti Vikman / Yle

Tamppaajien päällysmies Pete Mäkelä kokoaa joukkonsa Tampereen Teiskossa. Edessä on yhdeksän kilometrin tarpominen Kintulammen retkeilyalueella, jonne tehdään polkuja luonnossa liikkujien asteltavaksi.

– Tänne tulee muutaman kilometrin mittaisia ympyräreittejä eri puolille maastoa, Mäkelä kertoo.

Meille talkoolaisille tämä on paljon puhuttua yhteisöllisyyttä.

Jukka Vettenranta

Sateesta huolimatta kolmisenkymmentä talkoolaista ryhtyy urakkaansa hymyssä suin. Tarkoitus on ilmiselvästi yhdistää huvi ja hyöty, koska osalla on mukanaan sienikoppa.

– Toivottavasti täällä pysyy pinnalla, sen verran on viime päivinä satanut, naurahtaa ensimmäistä kertaa mukana oleva Sirkka-Liisa Vuori.

Tamppaus tuo mielenrauhaa

Kosteaan maahan syntyy uraa, kun tamppaajat etenevät jonossa kohti tihenevää metsää. Paikalla on monen ikäistä väkeä, ja työhön osallistutaan oman kunnon mukaan.

– Aion olla mukana pidemmätkin reitit. Tämä on sellaista rentoutumista ja pään tyhjentämistä, kokenut metsässä liikkuja Jukka Vettenranta toteaa.

Kintulammen retkeilyalueella on kokoa 650 hehtaaria. Retkeilyreittien lisäksi alueelle tulee aikanaan neljä laavua, nuotiopaikka, opasteita sekä 600 metriä pitkoksia.

– Tamppaus hyödyttää kaikkia alueella retkeileviä. Meille talkoolaisille tämä on paljon puhuttua yhteisöllisyyttä, Jukka Vettenranta sanoo.