Somalian pääkaupungissa kaksi autopommi-iskua – kuolleita yli 20

Räjähdys tuhosi Safari-hotellin Mogadishun keskustassa.

Mogadishu
autot tulessa
Autot palavat pommi-iskun jälkeen Mogadishussa. Kuolleita on ainakin kolmattakymmentä.Said Yusuf Warsame / EPA

Ainakin 22 ihmistä on kuollut Somalian pääkaupungissa Mogadishussa tehdyissä kahdessa autopommi-iskussa. Uhrien määrän uskotaan nousevan, sillä iskuissa haavoittuneita on useita kymmeniä. Myöhemmin brittiläinen yleisradioyhtiö BBC kertoi kuolleiden (siirryt toiseen palveluun) määräksi ainakin 30.

Räjähdyksistä ensimmäinen oli tuhoisampi ja voimakkaampi. Siinä käytettiin kuorma-autoa, jota turvallisuusjoukot olivat jo seuranneet sen epäilyttävän käyttäytymisen vuoksi.

Kuorma-autopommi räjäytettiin liikenneruuhkassa vilkkaassa risteyksessä, jonka varrella on hotelleja, ravintoloita ja toimistoja. Räjähdyksessä kuoli ainakin 20 ihmistä.

talo raunioina
Voimakkaassa autopommi-iskussa tuhoutunut hotelli Safari Mogadishussa. Said Yusuf Warsame / EPA

Kohteena ainakin hotelli

Poliisin edustajat sanovat, räjähdys romahdutti hotelli Safarin, jonka lähellä pommi laukaistiin. Hotellin raunioissa on useita ihmisiä joko elossa tai kuolleina. Pommi tuhosi myös muita rakennuksia.

Toinen autopommi räjähti pari tuntia myöhemmin toisaalla Mogadishussa. Siinä kuoli kaksi siviiliä.

Pommi-iskujen taustavoimaksi ei ole vielä ilmoittautunut kukaan. Aiemmin Mogadishuun on toistuvasti tehnyt pommi-, kranaatti- ja ammuskeluiskuja ääri-islamilainen al Shabaab -järjestö.

Mogadishu on periaatteessa Somalian väliaikaishallituksen ja sen asevoimien hallussa. Somalian ja Afrikan unionin joukot taistelevat al Shabaabia vastaan eri puolilla Somaliaa.

Lähteet: AFP, AP, Reuters