Etelä-Pohjanmaan perussuomalaisten vaalipäällikkö: "Hongiston arviot ampuvat reippaasti yli"

Perussuomalaisten mukaan Etelä-Pohjanmaan piirissä on selvitty hyvin puolueen hajaannuksesta. Puheita joukkoloikkauksista sinisiin pidetään tuulesta temmattuina.

Perussuomalaiset
Perussuomalaisten ilmapallo.
Henrietta Hassinen / Yle

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin vaalipäällikkö ja tiedottaja Juha Rantala sanoo, että kansanedustaja Reijo Hongiston arviot perussuomalaisten hajaannuksen tasosta ovat "aivan tuulesta temmattuja".

Sinisen tulevaisuuden vimpeliläinen kansanedustaja Reijo Hongisto arvioi Ylen haastattelussa, että noin puolet Vaasan vaalipiirin perussuomalaisista loikkaa sinisiin. Hongiston mukaan siirtyminen alkaa, kun uusi puolue saadaan rekisteröityä viimeistään joulukuussa.

Juha Rantala on kokonaan eri linjoilla.

– Kyllä me ollaan aika vähällä selvitty hajaannuksesta Etelä-Pohjanmaan piirissä. Hongiston arviot ampuvat reippaasti yli.

Hongisto perustaa arvionsa kentältä saamiinsa yhteydenottoihin. Juha Rantala näkee Hongiston puheet pyrkimyksenä pelata mediapisteitä sinisten laariin. Rantala ei näe juuri nyt kovin paljon tarvetta spekuloida asialla.

– Todellinen tilanne mitataan nyt syksyllä yhdistysten syyskokouksissa ja marraskuussa piirin syyskokouksessa. Syyskokoukset puhdistavat jyvät akanoista, sanoo Rantala.

Rantalan käsityksen mukaan siniset ovat vahvoilla lähinnä Hongiston omalla alueella eli Vimpelin seudulla.