Irlantilaismedia: Ainakin kolme ihmistä kuollut Ophelia-myrskyssä

Irlannin yleisradioyhtiö RTÉ kertoo, että iäkäs nainen kuoli puun kaaduttua hänen autonsa päälle.

Irlanti
Myrskyävä meri Lahinchin kylän edustalla Irlannissa.
Myrskytuulet puhalsivat Lahinchin kylän edustalla Irlannissa 16. lokakuuta. Aidan Crawley / EPA

Irlantia piiskaava Ophelia-myrsky on vaatinut kolme kuolonuhria, kertoo Irlannin yleisradioyhtiö RTÉ (siirryt toiseen palveluun).

RTÉ:n mukaan noin 50-vuotias nainen kuoli, kun puu kaatui hänen autonsa päälle. Autossa ollut 70-vuotias naismatkustaja loukkaantui, ja hänet on viety sairaalahoitoon. Onnettomuus tapahtui Waterfordin kreivikunnassa maan kaakkoisosassa.

Myös toinen ihminen on kuollut puun kaaduttua auton päälle.

Noin 30-vuotias mies kuoli, kun hän oli raivaamassa myrskyn kaatamaa puuta Cahirissa Tipperaryn kreivikunnassa maan eteläosassa, kertoo RTÉ.

The Irish Timesin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Irlannin valtiollinen sähköverkkoyhtiö ESB arvioi, että yli 360 000 kotitaloutta ja liiketilaa on vailla sähköä. Sähkökatkojen odotetaan laajenevan huomattavasti lähitunteina.

Irlannin ilmatieteen laitos Met Éireann (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että Irlannin etelärannikolla Roches Pointin mittausasemalla on mitattu tuulenpuuskan nopeudeksi jopa 156 kilometriä tunnissa eli runsaat 43 metriä sekunnissa.

Aallokkoa Donaghadeen kylässä Belfastin lähellä Pohjois-Irlannissa.
Aallokkoa Donaghadeen kylässä Belfastin lähellä Pohjois-Irlannissa.Paul Faith / AFP / Lehtikuva

Met Éireann on kehottanut ihmisiä pysyttelemään sisätiloissa myrskyn aikana ja välttämään tarpeetonta matkustamista. Ophelian ennustetaan kulkevan suoraan Irlannin yli maanantaipäivän aikana.

Lisää aiheesta:

Video: Näin Ophelia-myrsky lähestyy Irlantia – kaikki koulut suljettu, liikenneyhteyksiä peruttu