Tapanilan tehdaspalo hallinnassa, tiedossa ei savumyrkytyksiä – Ihmisiä kehotetaan yhä välttämään liikkumista alueella

Pelastuslaitos on purkanut Helsingin Tapanilaa koskevan vaaratiedotteen. Alueella oleskelevia ihmisiä kehotetaan kuitenkin välttämään palon lähettyvillä liikkumista.

Tapanila
paloautoja tapettitehtaan edessä Tapanilassa
Markku Pitkänen / Yle

Helsingin Tapanilassa syttynyt teollisuushallin palo on saatu hallintaan, mutta siitä syntyy edelleen savua, ilmoittaa pelastuslaitos.

Päivystävä palomestari Tomi Kuusamo Helsingin pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kertoo, että savutilanne paikalla on jonkin verran rauhoittunut ja kovin palo on saatu sammutettua. STT:n mukaan savun ei tiedetä aiheuttaneen myrkytystapauksia.

Pelastuslaitos on purkanut alueelle aikaisemmin annetun vaaratiedotteen. Ihmisiä kehotetaan kuitenkin edelleen välttämään palon lähettyvillä liikkumista raivaustöistä aiheutuvan savun vuoksi. Raivaus- ja sammutustyöt jatkuvat tilannekeskuksen arvion mukaan vielä useita tunteja.

– Näyttää siltä, että tuli on hallinnassa ja sammutustyöt etenevät hyvin. Ihan turvallisin mielin olen tässä sammutustöitä katsellut, sanoo vastapäätä palopaikkaa asuva Jenni Korkeaoja.

Palo ei Korkeaojan mukaan yllättänyt naapuruston asukkaita, sillä rakennuksessa on palanut aikaisemminkin. Tyhjillään ollut rakennus on myös houkutellut ulkopuolisia liikkujia.

– Paikassa on liikkunut paljon etenkin nuorisoa. Olen pelännyt, että milloin joku siellä itsensä loukkaa tai syttyy juuri tulipalo, sanoo Korkeaoja.

Tulipalo vaikutti alkuillasta vielä pääradan liikenteeseen

Tieto Viertolantie 6:ssa entisessä tapettitehtaassa syttyneestä palosta saatiin hieman ennen kello 14:ää. Tapanilan juna-asema oli pitkään suljettu matkustajilta palon vuoksi, eivätkä lähijunat pysähtyneet asemalle ollenkaan.

Iltaseitsemän jälkeen pelastuslaitos tiedotti aseman toiminnan palautuneen jälleen normaaliksi.

VR:n operaatiokeskuksen mukaan viranomaiset ottivat alkuillasta yhden raiteen pois käytöstä välillä Tikkurila-Oulunkylä. Tämän johdosta joka toinen K-juna Keravalle on peruttu noin iltakahdeksaan saakka, kertoo kuljetuspäällikkö Henri Pekonen.

– Kaukojunien kohdalla puhuttiin noin 5-15 minuutin mittaisista myöhästymisistä palon vuoksi, sanoi Pekonen hieman kello 18 jälkeen.

Poliisi selvittää tulen syttymissyytä.

18:06 Lisätty tiedot VR:n operaatiokeskuksesta

_18:30 juttua muokattu vaaratiedotteen osalta. _

19:08 juttua täydennetty junaliikenteen osalta