Hyppää sisältöön

Ophelia-myrsky jatkoi Skotlantiin – video: Lontoon taivas sai punertavan sävyn

Myrskytuhot ovat saattaneet aiheuttaa Irlannissa satoihin miljoonien eurojen kustannukset.

Ophelia-myrskyn aiheuttama punertava sävy Lontoossa.

Skotlannissa ja Pohjois-Irlannissa on annettu myrskyvaroitus Ophelia-myrskyn takia. Aamun liikenne voi takkuilla Skotlannissa myrskytuhojen takia, kertoo Herald Scotland -lehti. (siirryt toiseen palveluun) Varoitus on voimassa tiistai-iltapäivään.

Myrsky on heikentynyt selvästi maanantaista, jolloin se aiheutti laajoja tuhoja Irlannissa. Kolme ihmistä kuoli ja lähes 400 000 rakennusta jäi saarella ilman sähköä.

Irlannissa koulut pysyvät suljettuna myös tiistaina, jotta niiden turvallisuus voidaan varmistaa. Viranomaisten mukaan kestää päiviä, että kaikki julkiset palvelut toimivat taas normaalisti.

Irlannin hallitus ei ole vielä halunnut arvioida myrskyn aiheuttamia kustannuksia. Irish Times -lehden (siirryt toiseen palveluun) lähteiden mukaan ne voivat nousta satoihin miljooniin euroihin.

Eri puolilla Britanniaa taivas värjäytyi maanantaina punertavan keltaiseksi, kun Ophelia-myrksyn mukana kulkeutui tomua Saharan autiomaasta sekä hiukkasia Portugalin ja Espanjan metsäpaloista, yleisradioyhtiö BBC kertoo. (siirryt toiseen palveluun)

Hiukkaset hajottavat auringon valon lyhyet siniset aaltopituudet, jolloin maahan asti pääsee vain keltaista ja punaista valoa.