Ponssen tulos paranee viime vuodesta

Ponssen liiketulos parani tammi-syyskuussa vuoden takaisesta noin kymmenellä miljoonalla eurolla.

talous
Ponsse harvesteri.
Ponssen harvesteri. Martti Kainulainen / Lehtikuva

Vieremäläinen metsäkoneyhtiö Ponsse on tyytyväinen liiketoimintaansa tammi-syyskuussa. Yhtiön liikevaihto oli noin 398 miljoonaa euroa. Liikevaihto nousi noin 14 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta.

Heinä-syyskuussa liikevaihtoa kertyi 140 miljoonaa euroa eli lähes neljännes vuoden takaista enemmän. Ponssen liiketulos oli tammi-syyskuussa noin 47 miljoonaa euroa. Yhtiön tulos ennen veroja oli tammi-syyskuussa 40,4 miljoonaa euroa.

Uusia tilauksia Ponsse on saanut tänä vuonna tammi-syyskuussa 433 miljoonan euron arvosta. Yhtiön tilauskanta oli syyskuun lopussa 154 miljoonaa euroa.

Venäjän markkina kasvoi erittäin voimakkaasti kolmannella vuosineljänneksellä. Pohjois-Amerikan, Pohjoismaiden ja Keski-Euroopan markkinatilannettaan yhtiö kuvaa hyväksi.

Ponsse ennakoi, että konsernin liikevoitto on tänä vuonna hieman parempi kuin vuonna 2016.

Yhtiön osakekohtainen tulos oli alkuvuonna 1,08 euroa. Kansainväliset liiketoiminnat kattoivat kokonaisliikevaihtosta 76 prosenttia. Liikevaihdosta suurin osa, 40 prosenttia, tuli Pohjois-Euroopasta.

Vieremällä Ponssen tehdaslaajennus on edennyt aikataulun mukaisesti. Laiteasennukset on käynnissä ja rakennustyöt ovat loppusuoralla. Vieremän tehtaan kokonaisinvestointi on 32 miljoonaa euroa.

Uutista täydennetty kello 9.40.