Matkailujäänmurtaja Sampon toiminta yhtiöitetään Kemissä

Kemin kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina uuden yhtiön perustamisen. Yhtiöittäminen oli jäänyt jo kahdesti pöydälle. Päättäjillä oli huolta esimerkiksi henkilöstön asemasta.

Jäänmurtaja Sampo
Matkailujäänmurtaja Sampo
Jäänmurtaja Sampon henkilöstö siirtyy uuden perustettavan yhtiön palvelukseen.Jarno Tiihonen / Yle

KemiMatkailujäänmurtaja Sampon toiminta yhtiöitetään perustettavaan Sea Kemi Oy:hyn. Uusi yhtiö on Kemin matkailuyhtiön tytäryhtiö. Sampon henkilöstö siirtyy Kemin Sataman palveluksesta uuden yhtiön leipiin.

Kaupunginjohtaja Tero Nissinen esitti, että Sampon henkilöstö olisi siirtynyt Kemin Matkailun palvelukseen.

Nissinen esitti myös, että Kemin Matkailun toimitusjohtaja Susanna Koutonen toimisi myös uuden yhtiön toimitusjohtajana oman työn ohessa. Kemin kaupunginhallituksen päätökseksi tuli maanantaina, että toimitusjohtajasta päättää uusi yhtiö.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti maanantaina, että yhtiöittämispäätös annetaan tiedoksi kaupunginvaltuustolle. Näin valtuusto pääsee keskustelemaan asiasta.

Yhtiö on tarkoitus saada toimintaan ennen uuden risteilykauden alkua eli viimeistään joulukuussa.

Sampon yhtiöittäminen on ollut työläs päätös Kemissä. Kahdessa edellisessä kaupunginhallituksen kokouksessa asia jäi pöydälle lisäselvityksiä varten. Päättäjät pohtivat sitä, pitääkö asia kuitenkin viedä valtuuston päätettäväksi. Päättäjillä oli huolta myös henkilöstön asemasta.

Lisäksi kaupunginhallitus halusi pieniä muutoksia yhtiöjärjestykseen. Hallituksen vaatimuksesta järjestykseen on lisätty, että yhtiössä noudatetaan hyvää henkilöstöpolitiikkaa.