1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Positiivinen ihminen

Tanja Raunio on positiivisin turkulainen

Positiivareiden vuosittain jakama tunnustus julkistettiin tiistaina.

Positiivinen ihminen
Tanja Raunio on vuoden 2017 positiivisin turkulainen.
Tanja Raunio on vuoden 2017 positiivisin turkulainen.Petra Ristola / Yle

Vuoden 2017 positiivisimmaksi turkulaiseksi on valittu ruokakulttuurilähettiläs Tanja Raunio. Valintaraati painotti perusteluissaan Raunion innostunutta ja avointa asennetta omaan ammattiinsa sekä ympäröivään maailmaan ja toisiin ihmisiin.

Raunio työskentelee ravintola Old Bankin baarimestarina ja on myös Visit Turun nimeämä ruoka- ja juomakulttuurilähettiläs eli food ambassador.

Vuoden 2017 positiivisinta turkulaista luonnehditaan valintaraadin taholta avoimeksi ja joustavaksi persoonaksi, jonka "vaatimaton tyyli, räväkkä huumori ja helposti lähestyttävä olemus saavat ihmiset puolelleen".

Lasini ei ole koskaan aivan tyhjä, vaan siellä on vielä tilkka jäljellä.

Tanja Raunio

Tanja Raunio sanoo, että positiivisuus on valinta.

– On helpompaa, kun ei etsi joka asiasta negatiivista näkökulmaa. Lasini ei siis ole koskaan aivan tyhjä, vaan siellä on vielä tilkka jäljellä, Raunio toteaa Positiivareiden tiedotteessa.

Vuoden positiivisin -valintojen tarkoituksena on yhteiskunnan haasteiden ja epävarmuuden keskellä herättää suomalaiset näkemään mahdollisuuksia ja valaa uskoa tulevaisuuteen.

Uusi positiivisimman titteli myös Naantaliin

Tiistaina palkittiin myös Naantalin positiivisin. Tittelin sai viestintä- ja kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää. Hän sai palkintonsa lisämaininnalla "Naantalin kaupungintalon aurinkoinen”.

Tiina Rinne-Kylänpää kertoo keräävänsä positiivisuutta pienistä hetkistä.

Pienet ilot ovat usein parhaimpia ja pienet arkipäivän tilanteet kaikkein hassuimpia.

Tiina Rinne-Kylänpää

– Pienet ilot ovat usein parhaimpia ja pienet arkipäivän tilanteet kaikkein hassuimpia, Rinne-Kylänpää sanoo Positiivareiden tiedotteessa.

Vuoden positiivisin turkulainen ja vuoden positiivisin naantalilainen.
Tanja Raunio (vas.) ja Tiina Rinne-Kylänpää kukitettiin Turun ja Naantalin vuoden 2017 positiivisimmiksi.Petra Ristola / Yle

Vuoden positiivisimman turkulaisen palkinnon ovat aiemmin saaneet muun muassa taiteilija Michael Monroe, tähtitieteen professori Esko Valtaoja, kirkkoherra Jouni Lehikoinen sekä työyhteisövalmentaja Anja Hyysalo.

Vuoden positiivisin -tunnustuksia on jaettu sekä paikallisesti että valtakunnallisesti jo vuodesta 1993. Valtakunnan positiivisimmaksi suomalaiseksi valittiin tänä vuonna laulaja Saara Aalto.

Lue seuraavaksi