1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hirmumyrsky Ophelia (2017)

Irlannissa koululaisille toinen vapaapäivä Ophelia-myrskyn jäljiltä

Brittein saaria riepotelleen Ophelia-myrskyn jälkien korjaaminen kestää useita päiviä.

Uutisvideot: Ophelia-myrsky värjäsi Lontoon taivaan punertavaksi
Uutisvideot: Ophelia-myrsky värjäsi Lontoon taivaan punertavaksi

Ophelia-myrsky katkoi sähköjä 330 000 taloudessa. The Irish Times-lehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan yli 245 000 eli lähes kaksi kolmasosaa Irlannin talouksista on vailla sähköä tai vettä.

Raivaustyö on iso urakka. Se saattaa kestää jopa kymmenen päivää. Myös netti- ja kännykkäyhteyksissä on häiriöitä.

Junaliikenne poikki

Raideliikenne on pahoin häiriytynyt kiskoille kertyneen roinan vuoksi. Molemmat Luas Lines -linjat on suljettu. Junaliikennettä on korvattu busseilla. Tieliikenne toimii sujuvammin, mutta vuorot ovat paikoin myöhässä. Työpaikkaliikenteessä on ongelmia.

Kansallinen hätätilanteiden koordinointiryhmä kokoontuu tänään selvittelemään vahinkojen laajuutta. Myrsky kuritti voimakkaimmin Irlannin etelä- ja länsiosia, mutta aineellista tuhoa oli jonkin verran kaikissa maakunnissa.

Oppilaitoksia kiinni

Koulut ovat kiinni myös tänään tiistaina myrskyn jäljiltä. Osa kouluista pitää ovensa suljettuina myös huomenna myrskyvahinkojen korjaamisen vuoksi. Myös yliopistoissa ja muissa oppilaitoksissa tunteja ja luentoja on peruutettu.

Ophelia-myrsky oli Irlannin voimakkain viiteen vuosikymmeneen. Ainakin kolme ihmistä on kuollut myrskyn välittömiin seurauksiin.

Jo toinen voimakas myrsky, Brian on muodostumassa Atlantilla. Sen odotetaan tuovan rankkasateita ja voimakkaita tuulia Irlannin ylle perjantai-iltana ja viikonvaihteessa.