Hallitus myönsi Tampereen monitoimiareenalle 18 miljoonaa euroa valtion rahaa

Tampereelle junaradan päälle rakennettava monitoimiareena on saamassa odotetusti valtiolta tukea. Rakentaminen alkanee tänä syksynä.

Kotimaa
Havainnekuva Tampereen Kannesta ja Areenasta
Studio Daniel Libeskind

Valtioneuvosto on päättänyt myöntää Tampereen monitoimiareenan rakentamiseen yhteensä 18 miljoonaa euroa vuosina 2017–2019. Rahoitus myönnetään rahapelitoiminnan voittovaroista. Tämän vuoden osuus rahoituksesta on 7 miljoonaa euroa.

Hallitus neuvotteli vuoden kolmannesta lisätalousarvioesityksestä tiistaina. Esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle torstaina 19. lokakuuta.

Hankejohtaja Tero Tenhusen mukaan päätös oli odotettu ja johdonmukainen.

– Se kuulostaa erittäin hyvältä. Se oli odotettua, aivan kuten meille on luvattukin. Kun eduskunta sen vielä päättää marraskuun alussa, sitten se on mahtavaa, Tenhunen myhäilee.

Rakennusyhtiö SRV ja Tampereen kaupunki allekirjoittavat Tampereelle junaradan päälle rakennettavan monitoimiareenan osakassopimuksen lokakuun alussa. Lopullista investointipäätöstä SRV ei tuolloin vielä tehnyt, sillä päätöksen ehtona on valtionosuus, jota hallitus nyt esittää lisätalousarvioon.

Monitoimiareenan lisäksi yhteensä 500 miljoonan euron Kansi ja areena -hanke tuo Tampereen keskustaan useita tornitaloja, joihin tulee muun muassa asuntoja, toimistotilaa ja hotelli. Myös Suomen toinen kasino sijoittuu alueelle.

Parhaillaan ratapihalla tehdään jo valmistelevia töitä. Varsinainen rakentaminen alkanee tänä syksynä.