Halla-ahon ja Soinin nokittelu kiihtyy – jälleen uusia poliitikkoja loikannut perussuomalaista sinisiin

Sininen tulevaisuus -ryhmän eilinen ilmoitus rekisteröitymisestä puolueeksi on tuonut uudelleen esiin hajaannuksen vanhojen perussuomalaisten kannattajien joukossa.

Sininen tulevaisuus
Sampo Terho, Matti Torvinen ja Tiina Elovaara
Sininen tulevaisuus -yhdistyksen puheenjohtaja Sampo Terho, kansanedustaja Matti Torvinen ja Sinisen eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Tiina Elovaara veivät kannattajakortit puolueen rekisteröimistä varten oikeusministeriöön Helsingissä maanantaina.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Eilen varmistui, että Sinisestä tulevaisuudesta syntyy uusi puolue, kun tarvittavat kannattajakortit saatiin kasaan. Tarvittavien nimien määrän selvittyä, useat vanhat perussuomalaiset ovat heti ilmoittaneet loikkaavansa sinisiin.

Tänään on ilmoitettu eroista Imatralla ja Vantaalla. (siirryt toiseen palveluun)Helsingin Sanomien mukaan Vantaan perinteikäs alueyhdistys on hajonnut yhdeksän aktiivijäsenen eron jälkeen. Sama on käynyt myös Imatralla.

Eilen Uudenmaan piirin nokkamies ilmoitti luopuvansa sekä piirin palveluksesta että kunnallispolitiikasta.

Perussuomalaisten puoluetoimiston mukaan puolueesta on eronnut vanhoja jäseniä kesän hajaannuksen jälkeen muutama prosentti. Piirien työntekijöistä kourallinen on lopettanut.

Perussuomalaisissa ei olla huolestuneita tilanteesta.

Siirtyisivät suoraselkäisesti sinne eivätkä jäisi pyörimään opportunistisesti perussuomalaisiin

Jussi Halla-aho

– Ei meillä mitään hätää ole. Haluamme kannustaa siihen, että ne, jotka tuntevat hengenheimolaisuutta sinisen ryhmän kanssa, siirtyisivät suoraselkäisesti sinne eivätkä jäisi pyörimään opportunistisesti perussuomalaisiin, kertoo puheenjohtaja Jussi Halla-Aho tilanteesta.

Halla-aho viittaa roikkumisella jäseniin, jotka ovat jääneet odottamaan mitä puoluekentälllä hajaannuksen jälkeen tapahtuu.

Pesäero näkyy nokitteluna

Nyt kun Sinisen tulevaisuuden tilanne näyttää selvemmältä, perussuomalaiset haluavat tehdä selvän pesäeron poliittiseen vastustajaansa. Perussuomalaiset ovat ilmoittaneet, että he aikovat käydä kaikki puoluerekisteriin ilmoitetut sinisten kannattajakortit läpi. Jokaisen listoilta löytyvän perussuomalaisen toiminta tarkistetaan ja puoluehallitus päättää jäsenten erottamisesta kuulemisen jälkeen.

Sininen tulevaisuus –ryhmän keskeinen tekijä, ulkoministeri Timo Soini ihmettelee nettipalstallaan (siirryt toiseen palveluun)perussuomalaisten tarvetta tarkistaa sinisten kannattajien nimet. Soini pitää tuhansien nimien läpi käymistä järjettömänä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vuorostaan ihmettelee Soinin piikikästä reaktiota. Soini pitää vanhan puolueensa toimintaa hölmöilynä.

– Stasi ei kuulu Suomeen, Soini ärähtää.

– Soinin johdolla perussuomalaiset kävivät läpi kaikki Paavo Väyrysen kansalaispuolueen kannattajakortit, Halla-aho kuittaa takaisin.

Halla-ahon mukaan viime vuotinen Väyrysen kannattajien nimien tarkistus ei Soinista ollut hölmöilyä. Väyrynen samoin kuin siniset ovat keränneet 5 000 vaadittavan kannattajan nimet puolueen perustamista varten.

Siniset ja perussuomalaiset vihoissa

Soini kysyy myös Halla-ahon perussuomalaisilta, aikovatko he jatkossa käydä läpi myös Sauli Niinistön kannattajat. Sieltäkin saattaa löytyä perussuomalaisia, vaikka puolueella on oma ehdokas, Soini piikittelee päivityksessään.

Sinisten puolue on kuitenkin meidän kannalta tulkittava vihamieliseksi toimijaksi

Jussi Halla-aho

-Meitä ei normaalisti kiinnosta, täyttävätkö jäsenemme esimerkiksi muiden presidenttiehdokkaiden kannattajakortteja. Sinisten puolue on kuitenkin meidän kannalta tulkittava vihamieliseksi toimijaksi, puheenjohtaja Jussi Halla-aho perustelee toimintaa kannattajakortteja allekirjoittaneita vastaan.

Halla-aho viittaa muun muassa sinisten lausuntoihin perussuomalaisten muuttumisesta yhden asian liikkeeksi.

– He ovat esittäneet erittäin jyrkkäsävyisiä väitteitä ja he ovat pyrkineet aktiivisesti vahingoittamaan puolueorganisaatiota valtaamalla yhdistyksiä ja rekrytoimalla jäseniä, Halla-aho jatkaa.

Sinisten Timo Soini lopettaa nettipäivityksen kehaisuun siitä, kuinka hän eikä häneen yhteyttä ottanut perussuomalainen vanha puoluetoveri ryhtyneet käännyttämään toisiaan.

*Lue myös: *

Halla-aho Imatran perussuomalaisten joukkopaosta: "En pitäisi katastrofaalisena menetyksenä"

Sininen tulevaisuus luovutti 5 000 kannattajakorttia sinisissä laatikoissa