Ranska pidätti useita äärioikeistolaisia epäiltynä poliitikkojen murhien suunnittelusta

Uutistoimiston lähteen mukaan ryhmä olisi suunnitellut ainakin kahden ranskalaisen poliitikon tappamista.

ääriliikkeet
Ranskan poliisi
Ranskalainen poliisi työssään. Arkistokuva.Etienne Laurent / EPA

Ranskan poliisi on pidättänyt kymmenen ihmistä, joita epäillään poliitikkojen murhien ja moskeijoihin kohdistuvien iskujen suunnittelusta.

Uutistoimisto AFP:n haastatteleman tutkintaa llähellä olevan nimettömänä esiintyvän lähteen mukaan terrorismin vastainen poliisi pidätti 17–25 -vuotiaat epäillyt osana äärioikeistolaisiin aktivisteihin kohdistuvaa tutkintaa.

Lähde kertoi, että pidätetyistä yhdeksän on miehiä ja yksi nainen. Heillä epäillään olevan yhteyksiä kesäkuussa pidätettyyn äärioikeistolaisen Action Française Provence -ryhmän entiseen jäseneen, joka oli uhannut sosiaalisessa mediassa iskevänsä siirtolaisia ja jihadisteja vastaan.

Toinen nimettömänä esiintyvä lähde kertoi AFP:lle, että pidätettyjen suunnittelemien murhien kohteena olisivat olleet hallituksen tiedottaja Christophe Castaner ja vasemmistolainen europarlamentaarikko Jean-Luc Melenchon.

Uutistoimisto AP:n tietojen mukaan kesäkuussa pidätetty mies ylläpiti norjalaista joukkomurhaaja Anders Behring Breivikia ihannoivaa Facebook-sivua.

AP:n haastatteleman nimettömänä esiintyvän oikeusviranomaisen mukaan poliisi selvittää, mitä nyt pidätetyt henkilöt tiesivät kesäkuussa pidätetyn miehen suunnitelmista.

Päivitys klo 21.55: juttuun lisätty uutistoimisto AP:n tiedot tutkinnasta.

Lähteet: AFP, AP