Kemin Kivinyrkki ja Stadin Malli iskevät historian ensimmäisestä ylemmän keskisarjan SM-vyöstä

Lauantaina nyrkkeillään ensimmäisen kerran ylemmän keskisarjan Suomen mestaruudesta. Vastakkain ovat "Kemin Kivinyrkki" Henri Kekäläinen ja helsinkiläinen Timo ”Stadin Malli” Laine.

nyrkkeily
Nyrkkeilijä Henri Kekäläinen.
Nyrkkeilijä Henri Kekäläinen.Risto Koskinen / Yle

Mestaruustaistelu otellaan lauantaina Kauhavan Alahärmässä järjestettävässä nyrkkeilyillassa. Jaossa on Suomen nyrkkeilyhistorian ensimmäistä kertaa ylemmän keskisarjan, eli alle 76,205 kiloa painavien, suomenmestaruusvyö. SM-vyöstä iskevät ”Kemin Kivinyrkki” Henri Kekäläinen ja Timo "Stadin Malli” Laine.

Lauantaina kaksikko tekee siis nyrkkeilyhistoriaa (siirryt toiseen palveluun).

– Totta kai se voi jollain tavalla tuoda lisää kipinää hommaan, mutta keskitytään nyt ottelun voittamiseen. Kaikki on mennyt niin hyvin ja fiilikset on levolliset ja luottavaiset, että vyö tuodaan ehdottomasti tänne kotiin Kemiin, toteaa Henri Kekäläinen.

SM-otteluiden sääntöjen mukaisesti kestoksi on kaavailtu kymmentä kolmen minuutin erää. Timo Laine on voittanut urallaan jo kaksi Suomen mestaruutta eri painoluokissa.

Kekäläisen mukaan takana on kova harjoituskausi. Lauantaina kehään nousee luottavainen mies.

– Kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan ja paikat on ehjät. Harjoitukset ja kaikki sparrit ovat menneet tosi hyvin, että kyllä mies on kunnossa. Nyt pidetään vain vireyttä yllä ja käydään läpi enemmän sellaista henkistä puolta.