Sipilä sote-riidoista: Hallitus ei ole kaatumassa, uudistus saadaan "hyvässä hengessä maaliin"

Sipilän mukaan luonnos valinnanvapauslaista lähtee marraskuun alussa lausuntokierrokselle.

sote-uudistus
Juha Sipilä
Vesa Moilanen / Lehtikuva

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) rauhoittelee sote-uudistuksen ympärille vellovaa viimeisintä kohua.

Kovimmissa puheissa on jo kerrottu, että Sipilä valmistautuisi jo muuttamaan hallituspohjaa, sillä keskustan ja kokoomuksen välit ovat kiristyneet valinnanvapauslain valmistelun yhteydessä.

Sipilän mukaan hallitus ei ole kaatumassa.

– Ei, kyllä tämä saadaan hyvässä hengessä maaliin, Sipilä vastasi kysyttäessä onko hän turhautunut kokoomukseen.

Sipilän mukaan sekä kokoomuksella että keskustalla on ollut yhteinen huoli uudistuksen aikatauluista. Valinnanvapauslaki pitäisi saada lausuntokierrokselle marraskuun alussa.

Sipilä sanoo, että hallituspuolueiden eduskuntaryhmät pääsevät käsittelemään luonnosta kokouksissaan huomenna torstaina.

– Asiantuntijoita on kuultu todella paljon, että perustuslain vaatimukset täyttyvät. Eduskuntaryhmät sitten päättävät, onko esitys hyvä vai huono, Sipilä sanoo.

Yle kertoi eilen, että Suomen Kirurgien mukaan valinnanvapauslakiin kaavaillut asiakassetelit ja niiden laajentaminen erikoissairaanhoitoon sisältävät huomattavia riskejä.

Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun) puolestaan kirjoitti tänään, että asiantuntijat laidasta laitaan varoittavat viemästä nykyistä versiota valinnanvapauslaista eteenpäin.

*Lue myös: *Analyysi: Viime kierroksella sote-asiantuntijat jätettiin katsomoon, ja tietoa on pantattu tälläkin kertaa (siirryt toiseen palveluun)