Eurooppa-neuvosto siirtää torstaina alkavan kokouksen paikkaa – syynä rakennukseen päässeet haitalliset kaasut

Torstaina alkava kaksipäiväinen kokous on siirretty Justus Lipsius -rakennukseen.

Euroopan unioni
Suomen ja EU:n liput salossa.
AOP

Euroopan unioni on viime hetkellä siirtänyt torstaina alkavan kaksipäiväisen kokouksen paikkaa Brysselissä. Rakennus evakuoitiin jo toisen kerran viikon sisällä, kun keittiön henkilökunta alkoi voida pahoin. Haitallisten kaasujen epäillään päässeen rakennukseen keittiön putkistoista. Viimeksi rakennus evakuoitiin viime perjantaina ja noin 20 keittiön työntekijää joutui sairaalaan.

28 Euroopan johtajaa tapaavat torstaina Justus Lipsius -rakennuksessa. He keskustelevat useista asioista, mukaan lukien Brexit-neuvotteluista. Asialistalla ovat myös muuttoliike, digitaalinen Eurooppa sekä puolustus.

– Europa-rakennuksessa olleiden viimeaikaisten tapahtumien vuoksi, Euroopan neuvoston kokous pidetään Justus Lipsius-rakennuksessa. Asiasta ei ole turvallisuudelle haittaa, mutta mielestämme on parempi siirtyä, että kaikki voivat hyvin, neuvosto tiedottaa.

Ensimmäinen neuvoston kokous järjestettiin Europa-rakennuksessa tammikuussa. Europa-rakennusta on kutsuttu myös nimellä "Avaruusmuna", koska sen tyyli on futuristinen. Justus Lipsius -rakennus on toiminut vuodesta 1995 Euroopan unionin neuvoston ja neuvoston pääsihteeristön päätoimipaikkana.

Lisätty klo 05.14 kokouksen paikka

Lähteet: AP, AFP, Reuters