Väyrynen valmis presidenttitaistoon – myös kansanedustajan pesti kiinnostaa

Europarlamentaarikko ja Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen on ilmoittanut osallistuvansa tulevaan presidentin vaaliin. Väyrysen kannattajat ovat keräämässä kannattajakortteja valitsijayhdistykselle.

Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen Pohjanrannan rakennuksen edessä.
Jarno Tiihonen / Yle

Jos Väyrystä ei valita presidentiksi, hän on valmis palaamaan kotimaan politiikkaan myös kansanedustajana.

– Jos en tulisi valituksi, jatkaisin työtäni Suomen suunnan muuttamiseksi eduskuntavaalien kautta. Niihin valmistautumisen aloittaisin palaamalla eduskuntaan jo seuraavalla kevätistuntokaudella, kirjoittaa Väyrynen blogissaan (siirryt toiseen palveluun).

Paavo Väyrynen julkaisee torstaina 19.10. kirjan Suomen linja 2017. Teoksessa hän kertoo historian valossa, millainen Suomen poliittisen linjan tulisi olla lähivuosina.

–Suomessa toteutetaan tällä hetkellä politiikkaa, joka on vahingoksi Suomen kansalle ja jota kansan enemmistö ei kannata, kirjoittaa Väyrynen.

Vuonna 2014 euroedustajaksi valittu Väyrynen valittiin myös eduskuntaan vuonna 2015. Hän ei kuitenkaan ottanut edustajanpaikkaansa vastaan, ja hänen tilalleen nousi Mikko Kärnä. Nyt Kärnä joutuu väistymään, mikäli Väyrynen tekee paluun. Kärnä ilmoitti aiemmin olevansa kiinnostunut Europaan parlamentin tehtävistä.