1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisi

Poliisiauto kolaroi rajusti Kokkolassa – viisi henkilöä loukkaantui

Risteyskolarissa halytysajossa ollut poliisin pakettiauto pyörähti useita kertoja ympäri katolleen.

Kuva: Yleisön kuva

Hälytysajossa ollut poliisiauto ja henkilöauto kolaroivat keskiviikon ja torstain välisenä yönä Kokkolassa Jyväskyläntien ja Kaustarintien risteyksessä. Törmäyksen seurauksena poliisin pakettiauto pyörähti useita kertoja ympäri katolleen keskelle tietä.

Poliisiautossa oli kolme konstaapelia ja toisessa autossa kaksi henkilöä. Kaikki viisi loukkaantuivat ja heidät vietiin hoitoon Keski-Pohjanmaan keskussairaalaan. Loukkaantuneiden vammat eivät ole ole tutkintaa johtavan syyttäjän mukaan erityisen vakavia, yksi poliiseista pääsi aamulla sairaalasta.

Jyväskyläntietä ajanut poliisiauto käytti ajossaan poliisin tilannekeskuksen mukaan hälytysvilkkua ja -sireeniä. Tutkinnanjohtaja Olli Sulkonen Sisä-Suomen syyttäjävirastosta ei voi vahvistaa tätä tietoa suuntaan tai toiseen. Kaksi silminnäkijää on kertonyt Ylelle, että poliisiautolla ei ollut sireeniä päällä.

Henkilöauto tuli Heinolankaaren suunnasta, ja autossa olleen pariskunnan tarkoituksena oli jatkaa suoraan risteyksen yli Kaustariin päin. Tämän hetken tietojen mukaan poliisiauto ajoi päin punaista. Poliisi voi ajaa hälytystehtävässä päin punaisia liikennevaloja, kunhan käyttää riittävää varovaisuutta.

– Nyt tutkitaan muun muassa ajonopeuksia. Niistä voidaan päätellä, millaista varovaisuutta on noudatettu puolin ja toisin, kertoo tutkinnanjohtaja Olli Sulkonen. 

Tutkintavastuu asiassa siirtyy Sisä-Suomen syyttäjävirastoon. Tutkinnanjohtajana toimiva syyttäjä päättää mahdollisen esitutkinnan aloittamisesta.

Artikkelia täydennetty poliisin tiedoilla kello 10.28

Artikkelia täydennetty syyttäjän tiedoilla 16.08