Kittilän perussuomalaisten puheenjohtaja eroaa puolueesta – kyllästyi kaikkeen puoluepolitiikkaan

Kittilän kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtaja Tarmo Salonen on eronnut perussuomalaisista.

Perussuomalaiset
Perussuomalaiset logo

Tarmo Salonen ilmoitti erostaan torstaina. Hän on toiminut perussuomalaisten paikallisjärjestön puheenjohtajana, Lapin piirin varapuheenjohtajana ja puoluevaltuuston jäsenenä.

Salonen sanoo syyksi erolleen pettymyksen siihen, että perussuomalaisten puolue ei ole ilmaissut selkeää tukeaan Kittilän valtuustoryhmälle. Lisäksi Salonen toteaa, että hän ei olisi koskaan liittynyt nykyisen kaltaisiin, Jussi Halla-ahon johtamiin perussuomalaisiin.

Tarmo Salonen ei aio liittyä mihinkään toiseen poliittiseen puolueeseen eikä näillä näkymin osallistu enää mihinkään vaaleihin.

Salonen aikoo kuitenkin jatkaa Kittilän kunnanvaltuustossa. Salosen mukaan hänellä on hyvä omatunto huolimatta siitä, että hän on saanut syytteitä virkarikoksista.

– Minun aikanani kunnan talous on saatu kuntoon. Kun aloitin valtuutettuna, Kittilä oli Suomen toiseksi velkaisin kunta asukasta kohti. Nyt Kittilä on Suomen kuudenneksi vetovoimaisin kunta, ja talouden ylijäämä on suomenennätystasoa.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä pienenee Kittilässä Salosen eron myötä kolmesta valtuutetusta kahteen. Heistä kumpikin on ensimmäisen kauden valtuutettu. Salonen on kuitenkin valmis jatkamaan ryhmässä sitoutumattomana, mikäli ryhmä suostuu tähän.

Lisätty 20.10. tieto siitä, että Salonen haluaa jatkaa perussuomalaisten valtuustoryhmässä sitoutumattomana.