Raahen kahdesta taposta epäillyn epäillään levittäneen HIV:tä

Poliisin tietoon on tullut, että kahdesta taposta epäilty on tarkoituksella harrastanut suojaamatonta seksiä kertomatta HIV-positiivisuudestaan.

törkeä pahoinpitely
Tuomas Kangasniemi, entinen Viirelä
Poliisi

Miehen epäillään levittäneen tarkoituksella sukupuolitautia. Kyseessä on kahdesta Raahessa tapahtuneesta henkirikoksesta epäilty Tuomas Kangasniemi (entinen Viirelä).

Esitutkinnassa on selvinnyt, että Kangasniemi on harrastanut suojaamatonta seksiä eikä hän ole kertonyt seksikumppanilleen sairastavansa HIV:tä. Oulun poliisilaitos tutkii asiaa törkeänä pahoinpitelynä. Poliisi kuitenkin epäilee, että seksikumppaneita saattaa olla enemmän kuin yksi.

Tapaus ilmeni, kun poliisi tutki kahta syyskuussa 2017 Raahessa tapahtunutta henkirikosta. Kangasniemi on epäiltynä ja vangittuna kyseisistä rikoksista. Sanomalehti Kaleva kertoi, että toinen uhreista on Kangasniemen 65-vuotias äiti, toinen vuonna 1992 syntynyt nainen. (siirryt toiseen palveluun) Poliisi vahvistaa tiedon Ylelle.

Oulun poliisi pyytää vuosina 2016–2017 Kangasniemen kanssa sukupuoliyhteydessä olleita ottamaan yhteyttä poliisiin.

Mahdollisen HIV-tartunnan saaneiden ilmoittautuminen ja testaaminen on poliisin mukaan tärkeää, sillä he saattavat olla hengenvaarassa. Yle julkaisee miehen nimen ja kuvan, jotta miehen seksikumppanit tunnistavat hänet.

Korjattu klo 10.54: Henkirikokset ovat tapahtuneet Raahessa, mutta tiedossa ei ole, missä kaikkialla mahdollisia seksikumppaneita on ollut. Alkuperäisestä tekstistä sai käsityksen, että Kangasniemen epäiltäisiin levittäneen sukupuolitautia Raahessa.