Perussuomalaisten entinen varapuheenjohtaja Sinisten valtuustoryhmän johtoon Parkanossa

Sinisiin siirtyvät valtuutetut Reijo Ojennus ja Klaus Myllymäki ovat vaaleissa olleet perussuomalaisen ryhmän ääniharavia.

Sininen tulevaisuus
Kannattajakortteja Sininen tulevaisuus -puolueen rekisteröimistä varten.
Kannattajakortteja Sininen tulevaisuus -puolueen rekisteröimistä varten Tapiolassa Espoossa tiistaina 15. elokuuta.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Kaksi valtuutettua ja neljä varavaltuutettua perussuomalaisten ryhmästä siirtyy edustamaan Parkanon sinisten valtuustoryhmää. Sinisiin siirtyvät valtuutetut Reijo Ojennus ja Klaus Myllymäki ovat vaaleissa olleet ryhmän ääniharavia.

Sinisten ryhmän tiedotteen mukaan reilu enemmistö entisistä Parkanon perussuomalaisten jäsenistä on jo eronnut entisestä puolueestaan ja liittynyt sinisten jäsenlistalle ja lisää on tulossa.

Uuden ryhmän vetäjä Reijo Ojennus on ollut mukana Parkanon kunnallispolitiikassa noin 40 vuotta. Ojennus toimi aikanaan SMP:n ja myöhemmin perussuomalaisten Pirkanmaan piirin puheenjohtajana, yhteensä yli 20 vuotta. Piirin alueella toimivista perussuomalaisten paikallisosastoista Ojennus perusti valtaosan.

Läheiset suhteet ääriliikeisiin kypsyttivät eroon

Myllymäen ja Ojennuksen mielestä nykyinen Perussuomalaiset-puolue on siirtynyt edustamaan ääriliikkeitä, eikä enää edusta sitä aatemaailmaa, johon he ovat aikanaan liittyneet.

Perussuomalaisten läheiset suhteet Suomen Sisuun ja äärinationalistisiin ryhmittymiin ovat Jyväskylän puoluekokouksen tapahtumien lisäksi kypsyttäneet valtuutetut.

Ojennus sanoo haluavansa jatkaa Vennamon – Soinin asialinjalla.

Reijo Ojennus kertoo olevansa valmis perustamaan sinisten osastoja alueen kuntiin.

Pirkanmaalla sinisten valtuustoryhmä on aiemmin perustettu Punkalaitumelle, Tampereella sinisten valtuustoryhmän on perustanut Tiina Elovaara.