Tampereen Kotilinnasäätiö valittaa Patentti- ja rekisterihallituksen moitteista

Asuntoja vuokraava Tampereen Kotilinnasäätiö ei niele Patentti- ja rekisterihallituksen moitteita. Noin viikko sitten PRH katsoi, että Kotilinnasäätiö on toiminut huolimattomasti ja rikkonut säätiölakia myydessään tontin vuokraoikeuden rakennusalan yhtiölle.

Tampere
Avain ja seteleitä.
Ismo Pekkarinen / AOP

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) puuttui syksyllä Tampereen Kotilinnasäätiön toimintaan kaupungin Muotialassa omistaman tontin asioissa.

Eläkeläisten asumista tukeva Kotilinnasäätiö myi tontin vuokraoikeuden yksityiselle rakennusyhtiölle reilulla miljoonalla eurolla. Myynti rikkoi säätiön ja kaupungin välistä sopimusta.

Seurauksiakin säätiölle tuli, mutta Tampereen kaupunginhallitus päätti elokuussa kohtuullistaa ne 1,8 miljoonasta eurosta 1,15 miljoonaan euroon.

Tonttikauppa on herättänyt laajaa keskustelua Tampereen päätöksentekokulttuurista.

Säätiö lupaa parantaa menettelytapojaan

Nyt Kotilinnasäätiön hallitus on käsitellyt PRH:n päätöstä. Yksimielinen päätös on, että valitus jätetään.

Kotilinnasäätiön mukaan Patentti- ja rekisterihallituksen päätös perustuu osittain väärään käsitykseen tapahtumien kulusta, ja valituksen tarkoitus on oikaista käsitykset.

Nyt käsiteltävässä tapauksessa Kotilinnasäätiö katsoo toimineensa Tampereen kaupungin antamien ohjeiden mukaan. Säätiö sanoo luottaneensa siihen, että neuvotut toimintatavat ovat olleet oikeita.

Sen sijaan Patentti- ja rekisterihallituksen pyyntö siitä, että Kotilinnasäätiö tarkentaisi menettelytapojaan, on säätiön mukaan täysin aiheellinen. Säätiö sanoo korjanneensa käytäntöjään. Jatkossa esimerkiksi eri tahojen kanssa käydyt neuvottelut dokumentoidaan "äärimmäisen tarkasti".