Seinäjoen raviradalle suunnitellaan kasvojenkohotusta

Seinäjoella ajetaan Kuninkuusravit vuonna 2020. Sitä ennen katsomoa ja tallialuetta on tarkoitus ehostaa yli miljoonalla eurolla. Seinäjoen kaupungin strategiassa ravikeskus nähdään tärkeäksi.

raviurheilu
Seinäjoen raviradan pääkatsomo.
Tuomo Rintamaa / Ylee

Seinäjoen ravikeskukseen suunnitellaan mittavaa remonttia. Suunnitelman mukaan katsomo-olosuhteita ja tallialuetta remontoidaan yli miljoonalla eurolla.

Ennen kesän 2020 Kuninkuusraveja varikko- ja tallialuetta on tarkoitus kunnostaa 325 000 eurolla. Katsomotiloihin on tarkoitus investoida 690 000 euroa.

– Tämä on yksi Suomen vanhimmista raviradoista ja jäänyt alueen uusien stadioneiden rinnalla hieman vanhanaikaiseksi. Meidän pitää entrata paikkoja ja panna parempaan kuntoon, Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Pertti Immonen sanoo.

Seinäjoen raviradan pääkatsomo.
Seinäjoen raviradan pääkatsomo.Tuomo Rintamaa / Yle

Ravikeskus on huomioitu kaupungin strategiassa

Seinäjoen kaupunki omistaa ravikeskuksesta enemmistön ja kaupungin strategiassa se on listattu yhdeksi maamme tärkeimmistä hevoskeskuksista.

Immosen mukaan ravikeskuksen sijainti kaupungin keskustan tuntumassa on myös sen vahvuus. Ravirata on nykyisellä paikallaan myös tulevaisuudessa.

– Seinäjoki on tapahtumakaupunki ja kaupunki on mukana kehittämässä aluetta. Siellä, missä raviradat on viety pois kaupunkien keskustojen läheisyydestä, ne ovat kokeneet ison notkahduksen. Meillä on raviradalle ihanteellinen sijainti, Immonen sanoo.