Heinolan kaupunginjohtaja Jussi Teittiselle on myönnetty ero – "Teittisellä oli päättäjien luottamus"

Jussi Teittiselle ei makseta johtajasopimuksen mukaista erorahaa. Hän on palkallisella virkavapaalla vuoden loppuun saakka.

irtisanoutuminen (toiminta)
Jussi Teittinen haastattelussa.
Elise Tykkyläinen / Yle

Heinolan kaupunginhallitus on myöntänyt yksimielisesti eron kaupunginjohtaja Jussi Teittiselle.

– Jussi Teittinen lähestyi tänään kaupunginhallitusta sähköpostiviestillä, jossa ilmoitti irtisanoutuvansa kaupunginjohtajan virasta, kertoo Heinolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kirsi Lehtimäki (sd.)

Johtajasopimuksen mukaista erorahaa Teittiselle ei makseta, koska hän on itse irtisanoutunut tehtävästään. Hän on palkallisella virkavapaalla vuoden loppuun saakka.

Teittinen ei perustellut eropyyntöään kaupunginhallitukselle.

– Hänen perustelunsa eivät ole sellaisia, joita voisin kommentoida. Viranhaltijan ei tarvitse perustella silloin, kun itse eroaa. Hän on tehnyt päätöksensä ja me kunnioitamme sitä.

Lehtimäen mukaan irtisanoutumisen taustalla ei ole epäluottamusta.

– Meillä oli yhteinen hämmästys, kun tämä asia tuli esille silloin melkein kaksi viikkoa sitten. Teittisellä oli päättäjien ja kaupunginhallituksen luottamus. Vahvaa epäluottamusta meistä kukaan ei tunnistanut.

Heinolan kaupunginhallitus päätti asiasta torstaina. Uuden kaupunginjohtajan valinnasta käydään Lehtimäen mukaan vasta epävirallisia keskusteluja.

Teittistä ei ole tavoitettu kommentoimaan irtisanoutumistaan. Hän pyysi reilu viikko sitten neuvottelua irtisanoutumisestaan.

Jussi Teittinen aloitti Heinolan kaupunginjohtajana maaliskuussa 2014. Hän toimi aiemmin Mäntyharjun kunnanjohtajana.

Kaupunginjohtajan tehtäviä hoitaa nyt hallinto- ja kehitysjohtaja Sinikka Malin.