Tampere kiistää Suomen Kuvalehden väitteet – "Kannen ja Areenan tukimiljoonilta ei ole pohja pois"

Tampere myöntää, että hanke tuo työpaikkoja kaupunkiin aiemmin arvioitua vähemmän. Uudet luvut kaupunki lupaa julkistaa lähiviikkoina.

Tampere
Havainnekuva Tampereen Areenasta ja Kannesta
Studio Daniel Libeskind

Tampereelle kaavaillun Kansi ja areena -hankkeen tukimiljoonilta ei ole pudonnut pohja pois, sanoo hankejohtaja Tero Tenhunen Tampereen kaupungilta.

Suomen Kuvalehti (siirryt toiseen palveluun)uutisoi torstaina, että elämysareenan valtiontuen perusteilta on pudonnut pohja pois, koska työpaikkalupaukset eivät pidä paikkaansa. Hankkeen on arvioitu tuovan toteutuessaan yli 3 500 uutta työpaikkaa. Aihe nousi esiin muutama viikko sitten Ylen MOT-ohjelmassa, joka käsitteli kaupunkien ja rakentajien kytköksiä.

Tenhunen huomauttaa, että valtion tukea on haettu ja se tulee kohdistumaan urheilu- ja kulttuuritapahtumat mahdollistavan monitoimiareenan rakentamiseen, ei toimitilojen tai asuntojen rakentamiseen.

– Tuki kohdistuu monitoimiareenaan ja yksi tätä asiaa tukeva perustelu on ollut, että se käynnistää ison hankkeen, Tenhunen sanoo.

– Kannelle tulee jonkin verran vähemmän toimitilaa, mutta se ei ole ollut keskeinen perustelu valtiontuelle.

Työpaikkoja syntyy luvattua vähemmän

Tampere on teettänyt uuden selvityksen hankkeen työpaikkavaikutuksista. Kaupunki lupaa uudet laskelmat julki lähiviikkoina.

Tenhunen myöntää, että uusien laskelmien perusteella hanke tuo työpaikkoja kaupunkiin aiottua vähemmän, mutta ei paljasta vielä tarkkoja laskelmia.

– Se on totta, että varsinaiselle kannelle tulee jonkin verran vähemmän toimitilatyöpaikkoja, myöntää Tenhunen.

Tenhusen mukaan hankkeen rakentamisen aikaiset työpaikkavaikutukset ovat parantumassa, samoin kuin valtion verotulovaikutukset.

– Hankkeen arvo on kasvanut aikaisemmasta kokonaisuudessaan ja monitoimiareenan arvo on kasvanut, Tenhunen sanoo.

Eduskunnan hyväksyttävänä on hallituksen kolmas lisätalousarvio, jossa hankkeelle esitetään 18 miljoonan euron tukea. Liikuntarakentamisen valtiontuelle on saatu EU-komission hyväksyntä.