Nuorta naista puukotettiin Vaasassa – alaikäistä epäillään tapon yrityksestä

Nuori nainen joutui puukotuksen uhriksi keskiviikkoiltana kävelytiellä Vaasan Onkilahdella. Poliisin mukaan isku oli tehty surmaamistarkoituksessa ja epäilty tekijä ei tuntenut uhria.

puukotus

Tapahtumapaikka oli Onkilahden kevyenliikenteen väylä keskiviikkona klo 19 jälkeen. Nainen oli yksin kävelemässä Yhdystien suunnasta Onkilahden rantaa pitkin.

Tekijä tarttui naiseen takaapäin ja iski häntä teräaseella. Nainen pääsi kuitenkin irti miehestä ja lähti juoksemaan Putusillan suuntaan karkuun.

Nainen sai apua lähistöllä olleelta pariskunnalta ja paikalle hälytettiin ambulanssi ja poliisit. Epäiltyä tekijää ei tuolloin tavoitettu.

Poliisi selvitti asiaa illan aikana ja otti kiinni tekoon epäiltynä nuoren miehen hieman ennen iltakymmentä Ristinummelta. Alle 18-vuotias vaasalainen mies on pidätetty epäiltynä tapon yrityksestä.

Kuulustelussa epäilty on kertonut, että hän oli tapahtumapaikalla tapahtuma-aikaan, mutta hän kiistää epäillyn rikoksen.

Puukotuksen uhriksi joutunut nainen sai vaaralliseksi arvioitavan vamman ja oli hoidettavana keskussairaalassa. Hän on päässyt pois sairaalasta.

Poliisin mukaan tapahtumien kulun ja vammakohdan perusteella voidaan epäillä, että tekijä on kohdistanut iskun ohikulkijaan surmaamistarkoituksessa. Selvitetyn perusteella epäilty ei ole tuntenut uhriaan entuudestaan ja uhri on valikoitunut kohteeksi sattumalta.

Epäiltyä tekijää esitetään vangittavaksi Pohjanmaan käräjäoikeudessa perjantaina todennäköisin syin.