Hyppää sisältöön

Monitoimimies Erkki Alaja jyrähtää suomalaisurheilun varainhankinnasta: "Itkemismentaliteetilla ei pärjätä"

Alaja ei pidä siitä, että yrityksiä ja yhteiskuntaa vaaditaan antamaan varoja urheilulle.

Ylen aamu-tv: Erkki Alaja - managerina huippu-urheilijan takana
Ylen aamu-tv: Erkki Alaja - managerina huippu-urheilijan takana

Suomalaisen urheilun kaupallistamisen puolestapuhujana tunnettu liikuntaneuvos Erkki Alaja jyrähtää suomalaisen urheilun varainhankinnan nykytilasta. Alajan mielestä urheiluliittojen ja -seurojen pitäisi pystyä paremmin rakentamaan tuotteita ja palveluita.

– Itse olen pyrkinyt toimimaan aina markkinahengessä. On rakennettava juttuja, joista on jotain iloa sille yhteistyökumppanille, on se sitten yritys tai muu taho, Alaja sanoi tänään perjantaina Ylen aamu-tv:ssä.

Alaja ei pidä siitä, että nykyään yrityksiä ja yhteiskuntaa vaaditaan antamaan varoja urheilulle.

– Se juttu on se, että saat sitä mitä ansaitset. Eli urheiluväen liittojen ja seurojen pitää ehostaa itseään sellaiseen kondikseen ja rakentaa tuotteita ja palveluita, joista on todella iloa. Ei me tällä itkemismentaliteetilla pärjätä.

Pitkän ja monipuolisen uran urheiluvaikuttajana tehnyt Alaja muistetaan niin urheilutapatumien järjestäjänä kuin varojen kerääjänäkin. Alaja toimi myös aitajuoksija Arto Bryggaren ja jäätanssiparin Susanna Rahkamon ja Petri Kokon managerina. 

– Tavallaan Arto on ollut ensimmäinen, jonka kanssa harjoittelin managerointia. Arto toi vinkkejä, miten maailmalla tehdään. Siitä se lähti.

Pitkä ura on nyt saatu kansien väliin, sillä Alajan Kutsumus-niminen kirja julkaistiin tällä viikollla.

– Kutsumukseni on ollut urheilu, että voisin päätoimisesti tehdä urheilun eteen työtä. Se on syntynyt lapsuuden ja nuoruuden kokemuksista ja kasvatuksesta. Tämä kirja kertoo monin eri tavoin, miten olen saanut sitä kutsumustani toteuttaa näihin päiviin asti ja varmaan vielä eteenpäinkin.

.
.