Hyppää sisältöön

Länsimetroa pitää vielä korjata, eikä HKL tiedä milloin liikenne voidaan aloittaa

Liikenteelle avaaminen edellyttää myös, että riittävä määrä koeajopäiviä on toteutunut onnistuneesti.

Aalto-yliopiston metroasema Espoon Otaniemessä. Kuva: Suvi Vesalainen / Yle

HKL kertoi perjantaina, että länsimetron osuudella on vielä tehtävä rakennusteknisiä muutoksia ja korjauksia. Nämä täytyy tehdä ennen kuin metro voidaan ottaa matkustajakäyttöön. HKL ei tiedotteessa tarkemmin erittele, millaisista korjauksista on kysymys. 

Myöskään tarkkaa aloituspäivää metron liikennöinnille ei osata arvioida, ennen kuin nyt ilmenneet korjaukset on saatu tehtyä, kertoo HKL.

Muutostöitä tehdään ensi viikon keskiviikkona ja torstaina, jolloin ei ajeta koeajoja.

Länsimetro on aiemmin myös ilmoittanut, että ennen liikennöinnin aloittamista metrolla tulee toteutua yhtenäinen kahden viikon onnistunut koeajojakso. Häiriöttömän jakson laskenta keskeytyi jälleen kuluneella viikolla teknisiin ongelmiin.

– Onnistuneiksi laskettavia koeajopäiviä ei ole vielä takana, sanoo toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski HKL:stä.

HKL:n tuotannon esivaihe länsimetron osuudella on nyt ollut käynnissä hiukan yli kaksi viikkoa.

– Esivaiheen tarkoitus on tuoda esille vielä mahdollisesti korjausta vaativia kohteita. Näin taataan mahdollisimman häiriötön matkustajaliikenteen alku, Lehmuskoski toteaa tiedotteessa.

Metroliikenteen alkamisesta Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään päättää lopulta Helsingin seudun liikenne eli HSL.

20.10. klo 13:07 poistettu tekstistä linkki, joka viittasi koeajojen keskeytyneen torstaina ilmenneeseen vaihdevikaan. HKL:n mukaan koeajot keskeytyivät tiistaina kiinteistövalvontajärjestelmässä olleen ongelman vuoksi.

20.10. klo 19:15 Tarkennus korjaukseen: HKL:n mukaan kiinteistövalvontajärjestelmän ongelma ei liity koeajoihin.

Lisää aiheesta:

.
.