Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta jää eläkkeelle

Myllyvirta on toiminut Lahden kaupunginjohtajana yli 10 vuotta.

kaupunginjohtajat
Lahden kaupunginjoohtaja Jyrki Myllyvirta
Heikki Kiseleff / Yle

Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta jää eläkkeelle ensi keväänä. Hän ilmoitti päätöksestään valtuustoseminaarissa Vantaalla. Myllyvirta on toiminut kaupunginjohtajana yli 10 vuotta.

– Se oli henkilökohtaisesti iso ratkaisu ja olen siihen kypsynyt kesän jälkeen. Nautin työstäni, mutta jossain vaiheessa on syytä todeta, että elämässä on syytä olla muitakin asioita kuin työ, ja minulla oli nyt se hetki, Myllyvirta sanoo.

Myllyvirta kertoo valinneensa eläköitymisilmoituksensa ajankohdaksi valtuustoseminaarin, koska silloin on koko valtuusto paikalla. Ajankohta sopi Myllyvirran mukaan myös siksi, että ensi vuoden talousarvio on tehty ja on päättäjien käsiteltävänä.

– Ensi vuonna olen mielelläni vielä mukana tekemässä kaupungin strategiaa, hän sanoo.

Myllyvirran pesti jatkuu vappuun asti.

– Viimeinen työpäiväni on vappuaattona, jolloin viranhoito loppuu muodollisesti.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Milla Bruneau on kutsunut kaupunginhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajiston koolle pikimmiten.

Kansanedustaja Mika Kari on aiemmin virittänyt keskustelua pormestarimallin käyttöön ottamisesta Lahdessa, kun Myllyvirran eläköityminen tulee ajankohtaiseksi. Pormestarimalli tarkoittaa sitä, että valtuusto valitsee kaupungille pormestarin keskuudestaan, eikä kaupunginjohtajaa siis valita erikseen.

poistettu tieto valtuustoryhmien koollekutsumisesta 20.10. klo 15.17