Taksiyrittäjät suututtanutta pikkukunnan retropirssiä epäillään rikoksesta – poliisi aloitti tutkinnan

Parikkalalainen mies kuskaa ihmisiä maksua vastaan museoautoilla. Poliisi tutkii asiaa luvattomana taksiliikenteen harjoittamisena.

Parikkala
Pirssejä Parikkalassa
Museoautojen katolla on taksi-kyltin sijasta pirssi-kyltti.Kari Kosonen/Yle

Poliisi on alkanut tutkia Parikkalassa museoautoilla tehtäviä maksullisia kyytejä. Poliisi epäilee asiassa rikosta ja tutkii sitä luvattomana taksiliikenteen harjoittamisena.

Paikkakuntalainen mies kuskaa ihmisiä maksua vastaan kahdella museoautolla. Yle kertoi toiminnasta aiemmin tällä viikolla.

Taksiliikennelain mukaan museoajoneuvolla saa kuljettaa henkilöitä ilman taksilupaa. Poliisi kuitenkin viittaa tiedotteessaan hallituksen esitykseen taksiliikennelaiksi, jonka mukaan museoneuvoajoneuvolla harjoitettu kuljetustoiminta on taloudellisesti merkitykseltään vähäistä ja monesti harrastusluonteista.

Poliisi epäilee, että Parikkalan museoautokuljetukset ovat taloudelliselta merkitykseltään muuta kuin vähäistä ja muuta kuin harrastusluonteista.

Yrittäjä ymmällään

Museoajoneuvoillaan kyytejä tarjoava Jukka Heinonen sai itse tiedon poliisitutkinnan alkamisesta perjantaina iltapäivällä. Hän toimii mielestään lainmukaisesti, sillä toiminta on vähäistä.

– Yhtenä tai kahtena iltana viikossa ajetaan lauantai-iltana ja sunnuntaiaamuyöstä, Heinonen sanoo.

Paikalliset taksiyrittäjät ovat tuohtuneita Heinosen toiminnasta.

Juttua täydennetty yrittäjä Jukka Heinosen kommentilla 20.10.2017 kello 16.04.