Tampereen mielenosoitusten järjestäjistä yksi perui – lähekkäisille toreille kokoontuvat Pohjoismainen vastarintaliike ja natsien vastustajat

Mielenosoituksia varten on töissä noin 200 poliisia. Tieto liikennettä häiritsevistä marsseista varmistunee vasta lauantaina aamupäivällä.

mielenosoitukset
Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kulkue Hakaniemessä tiistaina myöhään iltapäivällä.
Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kulkue itsenäisyyspäivänä Hakaniemessä Jyrki Lyytikkä / Yle

Tampereen keskustassa liehuvat liput ja huudetaan iskulauseita lauantaina puolilta päivin. Yksi alun perin ilmoituksen tehneistä mielenosoituksen järjestäjistä on kuitenkin perjantaina perunut poliisille tekemänsä ilmoituksen mielenosoituksen järjestämisestä.

Mieltänsä osoittavat edelleen uusnatsistinen Pohjoismainen vastarintaliike, joka kokoontuu Laukontorilla sekä Tampere ilman natseja -niminen ryhmä, jonka tilaisuus on Keskustorilla. Yhteensä keskustaan odotetaan aamupäivästä alkaen satoja ihmisiä.

Mielenosoituksia varten on töissä noin 200 poliisia.

Ylikomisario Harri Nojosen mukaan vasta lauantaina varmistuu, liittyykö mielenilmauksiin esimerkiksi liikennettä rajoittavia marsseja. Marssimista kohtaan on ilmaissut kiinnostuksensa Pohjoismainen vastarintaliike.

Poliisihallitus on hakenut vastarintaliikkeen lakkautusta. Vastarintaliike ajaa kansallissosialistista valtiota Pohjoismaihin. Se on avoimen rasistinen. Oikeudenkäynti on ensi viikolla.

Lue myös: Uusnatsien mielenosoitus ja vastamielenosoitukset työllistävät poliisia Tampereella viikonloppuna