Hyppää sisältöön

#MeToo-kampanja on aiheuttanut ruotsalaismedioissa sisäisiä tutkintoja seksuaalisesta häirinnästä

TV4 vetää pois kaikki häirinnästä syytetyn tv-kasvon ohjelmat.

Sosiaalisessa mediassa levinnyt #MeToo-kampanja on johtanut kolmessa ruotsalaismediassa sisäisiin selvityksiin naistoimittajiin kohdistuneesta seksuaalisesta häirinnästä.

Ruotsin julkisen palvelun tv-yhtiö SVT, Bonnier-konserniin kuuluva TV4 ja sanomalehti Aftonbladet selvittävät, pitävätkö sosiaalisessa mediassa paljastetut häirintätapaukset paikkansa.

SVT:n henkilöstöpäällikkö Sabina Rasiwala kertoo, että yhtiön päälliköstä tehtyjä valituksia tutkitaan, mutta kyseessä olevan henkilön nimeä tai tehtävää ei kerrota julkisuuteen.

TV4:n sisältöpäällikkö Åsa Sjöberg pitää kanavan tv-kasvoa vastaan esitettyjä syytöksiä vakavina.

Seksuaalisesta häirinnästä syytetty mies on työskennellyt tuotantoyhtiö Meterin palveluksessa. TV4 julkaisi tänään hänen nimensä ja ilmoitti, että hänet on siirretty sivuun tehtävistään eikä ohjelmia, joissa mies on esiintynyt, lähetetä kanavalla.

Myös Aftonbladet tekee sisäistä selvitystä sosiaalisessa mediassa tehdyistä ilmiannoista.

Mediatalojen aiempi linjaus olla julkaisematta syytösten kohteeksi joutuneiden nimiä on herättänyt arvostelua, mutta myös ymmärrystä sisäisten selvitysten vielä jatkuessa.

Arvostelijoiden mielestä media kohtelee omiaan eri tavalla kuin esimerkiksi poliitikkoja.

Esiin on nostettu entisen valtiovarainministerin Anders Borgin häiriköinti yksityisjuhlissa, jota käsiteltiin laajasti mediassa. Borg joutui kohun seurauksena luopumaan useista työtehtävistään.

Sosiaalisessa mediassa levinnyttä #MeToo-kampanjaa on käsitelty näyttävästi koko viikon ruotsalaismediassa.

Myös ulkoministeri Margot Wahlström on kertonut julkisuudessa itseensä kohdistuneesta häirinnästä. Wahsltröm on arvellut haastatteluissa, että Ruotsin hallituksen on syytä käydä aiheesta keskustelu ja selvittää asiaan liittyvää lainsäädäntöä.

Lue myös:

.
.