Espoo valitsi samat kaupunkipyörät kuin Helsinki – Vielä neuvotellaan, saako fillareilla ajaa kaupungista toiseen

Espoossa tulee käyttöön vapun jälkeen 700 kaupunkipyörää ja 70 asemaa. Niitä sijoitetaan länsimetron varrelle.

Kaupunkipyöräily
Kaupunkipyöriä telineessä.
Päättyneenä kesänä Espoossa oli koekäytössä kaupunkipyöriä. Kalevi Rytkölä / Yle

Espoon kaupunkipyörien toimittajaksi on valittu CityBike Finland Oy. Yritys vastaa Espoon kaupunkipyöräjärjestelmästä ensi vuodesta alkaen kahdeksan vuotta.

CityBike Finland Oy vastaa myös Helsingin kaupunkipyöräjärjestelmästä, mikä mahdollistaa samojen pyörien käytön kaupunkien rajan yli. Se edellyttää kuitenkin vielä sopimusta HKL:n, CityBike Finlandin ja Espoon kesken.

Tarjouksensa jätti määräaikaan mennessä kaksi toimittajaa. Tarjouksensa jätti lisäksi yhteenliittymä Suomen kaupunkiautot Oy, Tracetel SA ja Unicom Consulting Oy. Valitun toimittajan tarjous oli Espoon saamista tarjouksista edullisempi.

Kaupunkipyörät maksavat Espoolle seuraavien kahdeksan vuoden aikana yli neljä ja puoli miljoonaa euroa, lähes 600 000 euroa vuodessa.

Järjestelmän kokonaiskustannukset ovat noin kymmenen miljoonaa euroa. Tästä yli puolet katetaan palveluntuottajan keräämillä mainostuloilla ulkomainoslaitteista ja pyörissä olevista mainoksista.

Espoo uskoo kaupunkipyöräilyyn, vaikka kuluneen kesän kokeilun suosio oli vielä vaatimaton, kirjoittaa Helsingin Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Kaupunkipyörät tulevat käyttöön Espoossa vapun jälkeen

Espoon kaupunkipyöräjärjestelmä otetaan käyttöön vapun jälkeen ensi vuonna länsimetron varrelle sijoittuvalla verkostolla, palvelemaan muun muassa metron liityntäliikennettä.

Espoossa käyttöön tulee 700 kaupunkipyörää ja 70 pyöräasemaa. Myös järjestelmän laajentamiseen on varauduttu. Saatu tarjous sisältää mahdollisuuden korkeintaan 350 kaupunkipyörään ja 35 pyöräasemaan lisää.

Espoon tekninen lautakunta haluaa kiirehtiä lisäpyörien käyttöön ottoa Leppävaaran alueella.

– Kaupunkipyöräjärjestelmän suunnittelusta on tarkoitus avata karttakysely, johon kaupunkilaiset saavat ehdottaa asemien sijainteja, kertoo liikenteenhallintapäällikkö Johanna Nyberg kaupungin tiedotteessa.