Ajolankavaurio haittaa pääradan junaliikennettä puoleen yöhön asti

Rikkinäinen sähköveturin virroitin rikkoi sähkörataa Tikkurilassa, Malmilla ja Oulunkylässä. Kaukojunat myöhästelevät ja lähiliikennettä ajetaan harvennetulla aikataululla.

rautatieliikenne
Pasilan ratapiha, kiskoja.
Jussi Nukari / Lehtikuva

VR:n liikennetiedotteen (siirryt toiseen palveluun) mukaan sähköratavaurio aiheuttaa muutoksia ja viivästyksiä lähiliikenteessä. Myös kaukojunaliikenne kulkee toistaiseksi aikataulustaan jäljessä pääradalla.

Ongelmat alkoivat jo aamuyöllä lauantaina, kun sähköveturin vioittunut virroitin, eli laite, jolla veturi saa virtansa sähköistetyistä ajolangoista, rikkoi ajolankoja Tikkurilan, Malmin ja Oulunkylän kohdalla. Neljästä pääraiteesta ainoastaan kaksi on ollut käytössä.

Liikenneviraston Rataliikennekeskuksen mukaan vika Tikkurilassa saataneen alustavan arvion mukaan korjatuiksi illalla kuuteen mennessä ja muut viat Malmilla ja Oulunkylässä puoleen yöhön mennessä.

VR kertoo, että vian takia N- ja K-junat on toistaiseksi kokonaan peruttu. R- ja Z- junat pysähtyvät kuten T-junat. Pohjoisen suuntaan menevät R- ja Z-junat pysähtyvät Oulunkylän jälkeen vain Tikkurilassa ennen Keravaa. Matkustajat pääsevät ohitetuille väliasemille paluusuunnan junilla.

Paikallisjunien vuoromuutoksista löytyy lisää tietoa HSL:n sivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Lentoasemaliikenteessä poikkeusjärjestelyjä

Helsingistä lähtevät I-junat on toistaiseksi peruttu ja P-junat ajetaan supistetuin vuorovälein (Helsingistä lähtöminuuteilla -08, -28 ja -48) välillä Helsinki – Lentoasema, missä ne kääntyvät I-juniksi välille Lentoasema – Helsinki.

Tikkurila – Lentoasema – Tikkurila linja-autokuljetukset ajetaan linjalla 562, joka lähtee Tikkurilassa Matkakeskuksen bussilaiturilta 16. Leinelästä Korsoon ja Tikkurilaan liikennöi linja 631.

Liikenneviraston arvion mukaan I- ja K-junaliikenne alkaa jälleen klo 18 mennessä.