Afganistanin verinen viikko: terroristit tappaneet yli 200 ihmistä

Afganistanin mukaan iskujen takana useita terroristijärjestöjä.

Afganistan
Afganistanilaiset sotilaat vartioivat pommi-iskussa tuhoutunutta pikkubussia.
Hedayatullah Amid / EPA-EFE

Afganistanissa itsemurhaiskut ja autopommi ovat tappaneet tällä viikolla yhteensä 200 ihmistä. Afganistanin viranomaisten mukaan iskujen takana ovat olleet useat kapinallisryhmät.

Afganistanin puolustusministeriön tiedottaja Dawlat Waziri kertoo, että lauantaina Kabulissa tehdyssä itsemurhaiskussa kuoli ainakin 15 Afganistanin sotilasta. Sotilaat olivat lähdössä bussilla sotilaiden koulutuskeskuksesta, kun itsemurhapommittaja ajoi pommeja täynnä olleen auton bussia päin. Kuolleiden joukossa on sotilaita, kadetteja ja kouluttajia.

Taliban-kapinalliset ovat ilmoittautuneet iskun tekijäksi.

Lisäksi 4 sotilasta haavoittui Marshal Fahimin sotilasakatemian porteille, kun he olivat lähdössä liikkeelle pukkubussilla. Pommi räjähti sotilaiden jalkoihin.

Iskut yhä rajumpia

Tänä vuonna terroristit ovat tehneet yhä rajumpia iskuja maan turvallisuusjoukkoja vastaan. Yhdysvaltalainen tarkkailija SIGAR on kuvannut tämän vuoden uhrimäärää "järkyttävän korkeana". Maaliskuisessa sairaalaiskussa kuoli jopa 100 ihmistä. Huhtikuussa Mazar-i-Sharifin tukikohdassa tapahtuneessa iskussa kuoli 144 ihmistä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti elokuun loppupuolella, että Yhdysvallat aikoo jatkaa taistelua Afganistanissa. Terroristien iskut ovat lisääntyneet, jonka BBC arvioi johtuvan Trumpin ilmoituksesta (siirryt toiseen palveluun). Terroristit ovat ilmoittaneet Trumpin päätöksen jälkeen, että he tekevät Afganistanista amerikkalaisten sotilaiden "hautausmaan".

Lue lisää: Military cadets killed in Kabul minibus suicide bombing (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: AFP, AP, Reuters