Lukemista sunnuntaiksi: Näin sijaintitietoasi myydään, tappouhkaus pussilakanan perusteella ja vinkit syysväsymyksen selättämiseksi

Tämä on Ylen uusi lukupaketti, josta löydät ajankohtaista luettavaa joka lauantai ja sunnuntai.

Kuva: Stina Tuominen / Yle

Tiesitkö että kännykkäsi sijaintitietoa myydään? Tai että katsoessasi Vain elämää näet netissä eri mainoskatkon kuin naapurisi? Tämän jutun luettuasi tiedät myös, miten hyödyt ostostesi tarkkailusta esimerkiksi kaupan kassalla.

Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila on saanut useita tappouhkauksia epäsovinnaisilla avauksillaan. Nykymuotoilijoita hän kutsuu pullamössöksi.

Kuva: Derrick Frilund / Yle

Moni suomalainen kärsii syksyllä ja talvella kaamosväsymyksestä. Kysyimme asiantuntijalta, miten kaamosoireet saa kuriin.

Kuva: Sini Ojanperä / Yle

Kokeneen äidinkielen opettajan Sari Hyytiäisen mukaan joillekin nuorille pitää lukea jopa tehtävänantoja ääneen, koska he eivät ymmärrä kirjoitettua tekstiä.

Kuva: Uwe Tautenhahn / Johanna Aulén, Yle Uutisgrafiikka

Ylen Eurooppa-kirjeenvaihtaja Sampo Vaarakallio lähti luterilaisuuden synnyinseuduille Wittenbergiin ja pohtii, mitä uskonpuhdistuksen isä miettisi.

Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Ihmisen minuus ei häviä, vaikka hän muuttaa omasta kodistaan palvelutaloon. Tapasimme neljä suurta persoonaa Helsingin Vuosaaressa sijaitsevassa palvelutalo Ceciliassa.