Joukkotappelu junnupelissä – Jääkiekkoliiton päällikkö: "Täysin tuomittavaa"

Lappeenrannassa lauantaina pelatussa junioreiden jääkiekko-ottelussa syntyi peliajan jälkeen joukkotappelu.

Joukkotappelu
jääkiekko
Tomi Hänninen

Lappeenrannassa lauantaina tapahtunut C-juniorikiekkoilijoiden nujakointi etenee Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokuntaan. Liiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila suhtautuu tapahtuneeseen vakavasti.

– Tämä on täysin tuomittavaa. Kyse ei ole kuitenkaan laajasta ilmiöstä, vaan minun mielestäni tämä on erittäin harvinaista.

Saipa-Ketterän yhdistelmäjoukkueen C-junnut ottivat vastustajansa Diskoksen kanssa yhteen niin rajusti, että ottelussa jaettiin yhteensä 260 jäähyminuuttia. Jäällä mylläköi pelin jälkeen kymmenen pelaajaa.

– Ilmeisesti tunteet ovat vähän roihahtaneet ja jos ne jossain roihahtavat, niin ne ovat yleensä näitä murrosikäisiä, kommentoi Pirkka Antila.

SaiPan valmentaja Jouni Leinonen kommentoi asiasta ensimmäisenä uutisoineelle Ilta-Sanomille (siirryt toiseen palveluun), että myös vaihtoaitiosta lähti pelaajia jäälle.

– Emme siinä rytäkässä ehtineet pidätellä heitä, Leinonen sanoo lehdelle.

Kurinpitäjällä on laajat valtuudet

Jääkiekkoliiton kurinpitäjä saa lauantain ottelusta raportin, jonka perusteella hän päättää mahdolliset rangaistukset. Kurinpitäjä voi halutessaan pyytää tapahtuneista vastineita joukkueilta.

– Yleisesti voin kommentoida, että on mahdollista, että seuratkin saavat jonkinlaisen rangaistuksen, Pirkka Antila sanoo.

Antilan mukaan mahdollisten rangaistusten skaala on hyvin laaja.

– Pelikieltoja voi tulla, jos ottelurangaistuksen raja ylittyy. Kurinpitäjällä on laajat valtuudet.