Sotilaan leski ja Yhdysvaltain presidentti inttävät nyt muistiko Trump lesken miehen nimen vai ei

Nigerissä Afrikassa kuolleen amerikkalaissotilaan leski väittää, että presidentti Donald Trump ei muistanut edes hänen miehensä nimeä kiistellyssä puhelinkeskustelussa.

Yhdysvaltain presidentti
kersantin hautajaiset
Kersantti La David Johnsonin hautajaissaattue Floridassa viikonloppuna.Cristobal Herrera / EPA

– Jos mieheni taistelee maansa puolesta ja riskeeraa elämänsä, miksi edes hänen nimeään ei muisteta, Myeshia Johnson, kersantti La David Johnsonin leski kysyy BBC:n mukaan.

Yhdysvaltain presidentti soitti hänelle kohua herättäneen puhelun. Siinä hänen väitetään sanoneen leskelle, että tämän mies tiesi mihin hän lähti värväytyessään Yhdysvaltain armeijaan.

Leskien mukaan näin tapahtuikin. Mutta tämäkään ei satuttanut niin paljon, kuin se, että presidentti ei muistanut edes hänen miehensä nimeä. Tämä satutti lesken mukaan niin paljon, että häneltä pääsi itku.

– Olin hyvin vihainen hänen äänensävystään ja siitä kuinka hän sen sanoi, Myeshia Johnson kertoo.

"Ilman minkäänlaista epäröintiä"

Presidentti Donald Trump ehätti puolustamaan itseään Twitterissä heti aamusta. Trumpin näkemys on erilainen kuin lesken. Hän kiistää jyrkästi lesken väitteet lähettämässään twiitissä.

– Minulla oli hyvin kunnioittava keskustelu La David Johnsonin lesken kanssa ja puhuin hänen miehestään nimeltä alusta alkaen, ilman minkäänlaista epäröintiä, Trump twiittasi huutomerkin kera.

Kersantti Johnson oli Yhdysvaltain erikoisjoukkojen sotilas ja sai surmansa väijytyksessä neljäntenä päivänä lokakuuta.

Lähteet: AFP, AP