Lapinlahti aloittaa yt-neuvottelut sote-osastolla

Kunnanhallitus päätti asiasta kokouksessaan maanantaina.

Lapinlahti
Terveydenhoitaja katsoo potilaan korvaan.
Jussi Nukari / Lehtikuva

Lapinlahden kunnanhallitus on päättänyt aloittaa yhteistoimintaneuvottelut vähentääkseen työvoimaa kunnan sosiaali- ja terveysosastolta. Kunnalla on tarve vähentää sote-osastolta luontaisen poistuman lisäksi enintään 20 henkilötyövuotta.

Vähennykset tehdään, koska kunnalla on kireä taloudellinen tilanne. Kunta on jo käynyt työntekijöiden kanssa läpi suunniteltuja muutoksia palvelurakenteeseen ja työn organisointiin liittyen.

Kunnanvaltuutettu Risto Ollikainen jätti kokouksessa päätösesityksestä poikkeavan esityksen. Hän ehdotti selvitettäväksi ennen yt-prosessin käynnistämistä, voiko kunnan tuloja kasvattaa muilla keinoilla, esimerkiksi tuloveroprosenttia kohottamalla. Jos henkilöstövähennyksiin kuitenkin päädyttäisiin, Ollikaisen mielestä toimet pitäisi kohdentaa koko henkilöstöön, ei vain hoitohenkilökuntaan. Ollikaisen ehdotusta ei kannatettu ja se raukesi.

Yhteistoimintaneuvottelujen alkamista ennakoitiin jo syyskuussa. Lapinlahden kunnan hallintojohtaja Antti Jokikokko kommentoi Ylelle tuolloin, että jos kunnan talous ei käänny, se voi ajautua pakkoliitokseen.

Nyt Jokikokko arvioi, että yt-neuvottelut saadaan käytyä ennen vuoden loppua. Lopullisista henkilömuutoksista kunnanvaltuuston on tarkoitus päättää joulukuun puolivälin kokouksessaan. Jokikokon mukaan lähtökohtana on, että irtisanomisilta vältyttäisiin. On mahdollista, että osa sote-osaston henkilöstöstä siirtyy muihin tehtäviin kunnassa.

– Meillä on iso organisaatio, jossa on luonnollista vaihtumista. Ihmisiä jää eläkkeelle ja vaihtaa työpaikkaa. Kaikki tämä käytetään hyväksi, ettei tarvitsisi ihmisiä irtisanoa.

19.52: Lisätty Antti Jokikokon tuoreet kommentit.

20.04: Otsikosta poistettu lause "tavoite vähentää henkilöstöä". Menettelyn piirissä on enintään 20 henkilötyövuotta, mutta Jokikokon mukaan lähtökohtana on, että irtisanomisilta vältyttäisiin.