Hyppää sisältöön

Kemin vuoden 2018 Lumilinnaan tulossa eläimellistä menoa

Kemin Lumilinnan rakentaminen aloitetaan tykkilumen teolla joulukuussa, kun lämpötila on pysyvästi noin seitsemän asteen pakkaslukemissa.

Uuden Lumilinnan teema on metsän eläimet. Kuva: Kemin Matkailu Oy

Kemin vuoden 2018 Lumilinnan teemaksi on valittu metsän eläimet. Teeman valintaa perustellaan siten, että metsä on osa suomalaista sielun maisemaa ja eläimet ihastuttavat ja kiinnostavat kaikenikäisiä, kulttuurista ja kotimaasta riippumatta. Kemin Matkailun tiedottaja Noora Barria sanoo, että linnassa tullaan esittelemään Suomen ja Meri-Lapin alueen luontoa ja eläimistöä muun maailman metsän ja eläinten rinnalla.

Linnan teema on vaihdellut vuosittain ja tänä vuonna idea tuli henkilökunnan ideakilpailun tuloksena.

– Ajateltiin, että tämä voisi olla hieman erilainen teema ja sellainen, joka sopisi kaikille kulttuuriin, kotimaahan ja ikään katsomatta. Meillä on niin paljon metsää, tilaa liikkua ja eläimiä voi nähdä tässä melkein kaupunkialueellakin. Meillä on hieno mahdollisuus kertoa näistä Suomen ja Meri-Lapin asioista meidän kansainvälisillekin asiakkaille, sanoo Barria.

Meillä on niin paljon metsää, tilaa liikkua ja eläimiä voi nähdä tässä melkein kaupunkialueellakin.

Noora Barria

Uuden Lumilinnan tykkilumen teko aloitetaan joulukuussa, kun pakkaslukemat pysyvät seitsemän asteen tienoilla. Itse linnan rakentaminen tapahtuu tammikuussa ja ovet avautuvat päiväkävijöille ensi vuoden tammikuun 20. päivä, tällä kertaa jo heti aamusta.

– Toivomme hyvälumista pakkastalvea ja pyrimme pitämään linnan ovet avoinna 14. huhtikuuta saakka, kertoo Kemin Matkailun toimitusjohtaja Susanna Koutonen.

Ympärivuotinen Lumilinna-rakennus on tarkoitus rakentaa kuvassa olevalle alueelle. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Ympärivuotisen Lumilinnan pohjatyöt aloitetaan

Kemin Matkailun mukaan vuoden kuluttua lumilinna-alueelle nousee ympärivuotinen Lumilinna-rakennus, jossa matkailija pääsee kokemaan lumen ja jään tunnelman läpi vuoden. Kemin Matkailusta kerrotaan, että pohjatyöt rakennushankkeelle aloitetaan pikimmiten, jotta työt häiritsevät mahdollisimman vähän asiakkaita talven kiireisimpinä matkailukuukausina.

– Rakennuksesta tulee aika mittavan kokoinen, vaikka koko rakennus ei olekaan kylmä. Sisällä on kylmä tila, jossa voi kokea sen lumen ja jään tunnelman. Haluamme viedä kylmään tilaan ravintolatoimintaa, mutta siellä voi mennä myös naimisiin ja harrastaa esimerkiksi lumen ja jään veistämistä, kertoo Noora Barria.

23. Lumilinna on Frozen Innovationsin suunnittelema ja rakentama. Arkkitehtina toimii Rauno Ruonansuu. Veistosten suunnittelu tehdään yhteistyössä Kemin Matkailu Oy:n ja veistäjätiimin kanssa. Frozen Innovationsin toimitusjohtaja Taavi Heikkilä on toiminut linnan vastaavana työnjohtajana jo useamman vuoden IP-Heikkilän toimiessa urakoitsijana.

Kemin Lumilinna on vuosittain eri teemaan perustuen rakennettava lumen ja jään taideteos. Linnan muurien sisällä toimii muun muassa Lumiravintola, Lumihotelli, Lumikappeli.