Tampere-Pirkkalan lentokenttä sulkeutuu ensi kesänä kuukaudeksi – kenttää laajennetaan ja peruskorjataan

Finavia suunnittelee isoa satsausta Tampere-Pirkkalan lentokentälle. Päätös investoinnista tehdään talvella.

lentoliikenne
Tampere-Pirkkala -lentoaseman sisäänkäynti.
Terri Niemi / Yle

Tampere-Pirkkalan lentoaseman lentoliikennealueille suunnitellaan perusteellista remonttia ja laajennusta. Finavia kertoo tiedotteessaan, että lentoaseman asematasoa aiotaan laajentaa kasvavan lentoliikenteen tarpeisiin.

– Kyseessä on merkittävä miljoonaluokan investointi, kertoo lentoaseman päällikkö Mari Nurminen.

Kiitotie, rullaustie ja asemataso aiotaan päällystää uudelleen. Kenttävalaistukseen ja ympäristökuormituksen vähentämiseen on myös suunnitteilla parannuksia. Lisäksi ykkösterminaalia kohennetaan. Nurmisen mukaan suurin muutos on se, että WC-tiloja lisätään.

Tiloja eri toimijoille

Lentoaseman päällikön Mari Nurmisen mukaan satsauksella vastataan kasvavan ja monipuolistuneen lentoliikenteen tarpeisiin.

– Meillä on kaupallisen lentoliikenteen lisäksi myös sotilasilmailua ja lentokoulutusta.

Suunnitelmissa lisätiloja on tulossa eri toimijoille, kertoo Nurminen.

– Täällä on hyvin eri nopeuksilla operoivia ilma-aluksia, jolloin me tarvitsemme vähän erinäköistä liikenneinfraa kuin mitä meillä on ollut tähän saakka käytössä.

Tavalliselle lentomatkustajallekin uudistukset näkyvät.

– Muutokset, joita tehdään terminaali ykkösen julkisivuun ja sisätiloihin näkyvät varmasti matkustajille. Noin vuoden kestänyttä terminaalin freesausta jatketaan.

Kenttä kiinni kesällä

Suunnitelmana on tehdä peruskorjaukset vaiheittain. Näin kiitotietä voitaisiin käyttää nousuihin ja laskuihin myös lyhempänä ja matkustaminen olisi mahdollista peruskorjauksen käynnistyttyä.

Lentoaseman päällikön Mari Nurmisen mukaan remontin ei pitäisi häiritä lentomatkustajia – paitsi sitten, kun lentoasema suljetaan muutamaksi viikoksi ensi kesänä. Lentoasema olisi kokonaan kiinni liikenteeltä 17.7.–12.8.2018.

Päätös mahdollisesta investoinnista tehdään talven aikana.