1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kansanedustajat

Lapin kansanedustajat: bussikatoksia ei saa poistaa

Linja-autopysäkkien katokset elävöittävät tiemaisemaa.

kansanedustajat
Bussipysäkki Sodankylässä
Lapin kunnissa on rakennettu persoonallisia bussikatoksia. Sodankylässä katos on saanut kuvionsa kunnan vaakunasta.Sauli Antikainen / Yle

Lapin kansanedustajat vaativat poistettujen bussikatosten palauttamista teiden varsille. Lapin ely-keskus on jo poistanut ja on yhä poistamassa yhteensä 400 bussikatosta säästöjen saamiseksi.

Kansanedustajien mielestä poistamispäätös on huono ja se tulisi ottaa uudelleen tarkasteltavaksi. Katosten purkaminen hankaloittaa heidän mielestään maaseudun ihmisten elämää. Lisäksi katokset kaunistavat teiden varsia.

– Myös kyläyhdistysten kanssa olisi tullut neuvotella asiasta ennen katosten purkamispäätöksiä, kansanedustajien tiedotteessa huomautetaan.

Kansanedustajien mielestä bussikatokset ovat kädenojennus maaseudun ihmisille ja osoitus heidän viihtyvyytensä arvostamisesta.

– Tämä päätös vaikuttaa ikävästi nimenomaan tavalliseen haja-asutusalueen asukkaaseen, vanhukseen ja koululaiseen. Tämä on huonoa politiikkaa, Lapin kansanedustajien puheenjohtaja Matti Torvinen (sin) sanoo tiedotteessa.

Lue seuraavaksi