Puolustusvoimat selvittää: Varusmies osallistui Tampereen uusnatsimielenosoitukseen sotilaspuvussa

Puolustusvoimat vahvistaa, että Tampereen mielenosoituksessa M05-maastopuvussa esiintynyt henkilö on palveluksessa oleva varusmies. Tapaus on otettu tutkintaan, mutta kyseistä nuorta miestä ei ole vielä kuultu.

varusmiehet
Sotilaspukuinen varusmies mielenosoittajien joukossa
Palveluspukuun pukeutunut varusmies nähtiin viikonloppuna Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoituksessa.Yle

Puolustusvoimien mukaan Tampereen mielenosoituksessa M05-maastopuvussa esiintynyt henkilö on palveluksessa oleva varusmies. Asian selvittäminen on parhaillaan käynnissä, kertoo Puolustusvoimien verkkoviestintäpäällikkö Anna Lind.

– Häntä kuullaan ja sitten selvitetään kaikki faktat, jotka tähän liittyy. Sen jälkeen tehdään päätös siitä, mikä on mahdollinen kurinpitomenettely.

Lindin mukaan henkilön nimi tiedetään ja asia on pääesikunnan hoidossa.

Varusmies osallistui Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoitukseen lauantaina Tampereella maastoasussa, joka oli Puolustusvoimien virallinen puku. Yleinen palvelusohjesääntö kieltää henkilöstöltä ja varusmiehiltä esimerkiksi poliittisiin mielenosoituksiin osallistumisen palveluspuku päällä.

Anna Lind arvioi, että tapaus on ainutlaatuinen.

– Ihan vastaavia ei ole ollut. On tullut ilmoituksia tilanteissa, kun on ollut mielenosoitus vaikka metroaseman edessä ja ihminen on tullut meidän vaatteissa metroon. Sitten on otettu valokuvaa ja kysytty, että onko tämä siellä mielenosoituksessa vai ei.

Puolustusvoimissa on aiemmin selvitelty myös virkapuvun käyttöä Pride-kulkueessa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti, jonka mukaan sotilasasun oikeasta käytöstä kerrotaan asepalvelusta suorittaville. Puolustusvoimat kertoi tutkinnan aloittamisesta Twitterissä.

Juttua täydennettu 25.10. kello 13.30: Juttuun lisätty maininta virkapuvun käytöstä Pride-kulkueessa ja linkki asiasta kertovaan aiempaan juttuun.