Työttömyysprosentti nytkähti positiivisesti Kemissä – koko Lapin työtilanne paras viiteen vuoteen

Parantuneista luvuista huolimatta työttömyys koettelee Kemiä edelleen selvästi kovemmin kuin Meri-Lapin muita kuntia.

työttömyys
TE-palvelut työttömyys
Myös työpaikkojen kehitys on ollut Kemissä myönteistäOrna Ben Lulu / Yle

ELY-keskuksen mukaan Kemin työttömyysprosentti oli syyskuussa 15,6, kun kaksi kuukautta aiemmin se oli lähes kaksikymmentä.

Kemissä on kuitenkin edelleen selvästi korkeampi työttömyys muihin Meri-Lapin kuntiin verrattuna. Alueen muissa kunnissa työttömyysprosentti vaihtelee yhdentoista ja kahdentoista ja puolen välillä. Torniossa työttömyysprosentti on 11,5.

Kaksi kuukautta sitten Kemin työttömyysprosenttia oli Lapin kolmanneksi pahin. Syyskuun tilastoissa työttömiä on suhteellisesti enemmän Pelkosenniemellä, Muoniossa, Sallassa, Posiolla ja Enontekiöllä.

Myös työpaikkojen kehitys on ollut Kemissä myönteistä. Kemissä oli syyskuussa 239 avointa työpaikkaa, kun vuosi sitten niitä oli 148. Torniossa avoimia työpaikkoja oli syyskuussa 190 ja vuotta aiemmin 112.

Lapissa paras tilanne viiteen vuoteen

Koko Lapissa oli syyskuun lopussa 10 460 työtöntä työnhakijaa. Edellisen kerran työttömien määrä oli alempi viisi vuotta sitten.

Työttömien osuus työvoimasta oli Lapissa 12,7 prosenttia. Suhteellisesti vähiten työttömiä on Utsjoella, jossa työttömyysprosentti on 7,1. Vaikeinta on Pelkosenniemellä, joka kamppailee 20,8 prosentin työttömyyden kanssa.

Koko maassa työttömyysprosentti oli syyskuun lopussa 10,5.