HPK-Juniorijääkiekon toiminnanjohtajan omaisuutta on vahingoitettu toistuvasti: "Siihen on puututtava kovalla kädellä"

Juniorijääkiekon toiminnanjohtajan auton renkaita on omalla kotipihalla puhkottu useita kertoja kahden kuukauden sisään. Samaan aikaan kaupungissa velloo kriittinen keskustelu HPK:n juniorijääkiekon tilasta.

ilkivalta
Juniorijääkiekon logo seuran verkkosivuilta
HPK:n juniorijääkiekko on tänä vuonna ollut kriittisen keskustelun kohteena.Miki Wallenius / Yle

HPK-Juniorijääkiekon toiminnanjohtajan Marko Rahikaisen auton renkaat on puhkottu neljä kertaa kahden kuukauden aikana. Ilkivaltaa on tehty useiden tuhansien eurojen edestä.

HPK-Juniorijääkiekko tiedotti (siirryt toiseen palveluun) alkuviikosta, että Rahikaisen omaisuutta on vahingoitettu useasti ja asiasta on tehty rikosilmoitus.

– Se on ollut nyt niin toistuvaa, että siihen on puututtava kovalla kädellä. Emme suvaitse tällaista toimintaa, sanoo HPK-Juniorijääkiekon hallituksen puheenjohtaja Jukka Laamanen Ylelle.

Rikossarjan tutkijana on rikoskomisario Riku Vihtilä Hämeen poliisista. Poliisin mukaan (siirryt toiseen palveluun) sillä on vahva käsitys tekijän motiivista, mutta ilkivallantekijän kiinnisaamiseksi kaivataan vihjeitä.

Häirintää ei suvaita eikä hyväksytä.

Jukka Laamanen

HPK-Juniorijääkiekkossa toivotaan, että ilkivalta saadaan loppumaan ja seuralle saadaan työrauha.

– Häirintää ei suvaita eikä hyväksytä. Me tietenkin kannetaan meidän työntekijöiden turvallisuudesta suurta huolta, toteaa Jukka Laamanen.

Myös HPK Liiga Oy on tuominnut teot. HPK vaatii tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun) jokaisen junioriorganisaation työntekijän työrauhan palauttamista.

HPK:n junioritoiminnan ympärillä kuohuntaa

HPK junioritoiminnan ympärillä on Hämeenlinnassa julkisuudessa käyty kiivasta keskustelua, kun seuran toimintaa on arvosteltu äänekkäästi lehtien palstoilla ja yleisönosastokirjoituksissa.

Kritiikkiä on aiheuttanut muun muassa se, että juniorijääkiekon toiminnanjohtaja valmentaa myös HPK:n naisia. Myös valmennuspäällikön puuttuminen seurasta on herättänyt arvostelua.

HPK-Juniorijääkiekon hallituksen puheenjohtaja Jukka Laamanen ei ota kantaa siihen, onko kuohunnalla ja ilkivallalla yhteyttä.

– En lähde sitä arvailemaan, sanoo Laamanen.