Hyppää sisältöön

Kerro meille kokemuksistasi: miten seksuaaliseen häirintään pitäisi puuttua?

Suomen suurin keskusteluohjelma A-teema: Seksuaalista häirintää pui aihetta suorassa lähetyksessä torstaina 16.11.

#metoo aloitti lumivyöryn aiheesta seksuaalinen häirintä. Naisilla tuli mitta täyteen ja myös miehet kokevat seksuaalista ahdistelua yhä enemmän. Mitkä ovat rajat, joiden yli ei saa mennä? Kuva: Tiina Jutila / Yle

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

A-teema kerää kokemuksia ja kysyy, missä menee flirttailun ja häirinnän raja? Millainen lainsäädäntö suojaisi ahdistelulta? Mitä häirinnälle pitäisi tehdä?

Vuosi vuodelta yhä useampaa suomalaista naista, tyttöä, miestä ja poikaa häiritään seksuaalisesti. Se voi olla koskettelua, härskejä vitsejä tai vihjailua. Tai liian lähelle tulemista, huutelua, epäasiallisia kuvia tai kommentteja.

Seksuaalinen häirintä voi olla sanallista, sanatonta tai fyysistä käytöstä. Oleellista on, että ahdistelun kohde pitää käytöstä ei-toivottavana.

Onko sinulla kokemusta seksuaalisesta häirinnästä? Tai onko sinua syytetty seksuaalisesta häirinnästä ja jos on, mitä ajattelet jälkeenpäin?

Miltä häirintä tai syytös siitä tuntui? Mitä siitä on seurannut?

Miksi häirintää esiintyy niin paljon? Missä raja menee ja miten ahdistelua pitäisi torjua yhteiskunnassa? Entä mitä jokainen voi tehdä itse vähentääkseen häirintää?

Yle A-teema kerää tarinoita, kokemuksia ja ajatuksia aiheen tiimoilta tähän keskusteluun. Julkaisemme kommenttejanne arkisin klo 9-17 ja lähetyspäivänä torstaina 16.11. klo 9-23. Keskustelu suljetaan perjantaina 17.11.2017.

Keskusteluun voi osallistua nimettömänä. Voit lähettää kertomuksesi myös osoitteeseen: ateema@yle.fi.

A-teema: Seksuaalista häirintää torstaina 16.11. klo 21.05 TV1 ja Yle Areena #ateema