Neljälle HIFK-fanille luettiin syytteet järjestyksenvalvojien pahoinpitelystä Tampereella

Pirkanmaan käräjäoikeudessa käsiteltävät väkivaltaisuudet puhkesivat Tammelan stadionilla helatorstaina 2015 pelatussa Ilves–HIFK-jalkapallopelissä.

Jalkapallofanien väkivalta
Tampereella hulinoineet HIFK-fanit oikeudessa
Yle

Pirkanmaan käräjäoikeudessa on luettu tänään keskiviikkoaamuna pahoinpitelysyytteet neljälle jalkapalloseura HIFK:n kannattajalle. Kaikkiaan syytteet on tulossa kuudelle miehelle, mutta kahden osalta asiaa ei käsitellä vielä keskiviikkona.

Syytteet koskevat Tammelan stadionilla helatorstaina 2015 syntynyttä kahakkaa. Syyttäjän mukaan joukko HIFK:n kannattajia hyökkäsi järjestyksenvalvojien kimppuun ja pahoinpiteli heitä.

Asianomistajina on kuusi järjestyksenvalvojaa.

Kaikkia syytettyjä syytetään pahoinpitelystä. Syyttäjä vaatii kolmelle syytetyistä ehdotonta vankeusrangaistusta, koska heillä on aiempaa rikostaustaa. Neljännelle vaaditaan ehdollista vankeusrangaistusta. Kahden syytetyn osalta haastehakemuksessa ei ole tietoja nähtävillä.

Syyttäjällä on käytössään valokuva- ja videotodisteita.

Kaikkiaan epäiltyjä oli tutkinnan alkaessa kahdeksan.

Yksi syytetyistä on Helsingin asema-aukion pahoinpitelystä käräjäoikeudessa tuomittu Jesse Torniainen. Asema-aukiolla mieltä osoittanut Torniainen potkaisi paikalle tullutta miestä rintaan. Mies kuoli myöhemmin sairaalassa. Tuomiosta on valitettu hovioikeuteen.

Aamulehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) vain yksi vastaajista myöntää syytteen sellaisenaan.

Juttua on korjattu kello 12.40: Syytteet asiassa luettiin tänään neljälle vastaajalle, ei kuudelle, kuten jutussa ja otsikossa aiemmin väitettiin. Kahden osalta jutun käsittely siirtyy myöhempään.